Miljardiriik Indias juhtus aga nii, et taristu arendamine on kavas, aga asi ei edene... makaakide tõttu.

Nood armsad väikesed ahvid kipuvad nimelt paigaldatud fiiberoptikat ehk kiire interneti pakkumiseks vajalikke juhtmeid puruks närima.

Just sellise probleemi ees on hetkel 1,2 miljoni elanikuga India linn Varanasi.

India peaminister Narendra Modi on väga huvitatud riigi varustamisest korralike internetiühendustega. Lähema kolme aasta jooksul plaanitakse seal 700 000 kilomeetrit kaableid laiali vedada, et (vähemalt veerandi miljoni elanikuga) maapiirkondade keskused kenasti onlaini jõuaksid.

Varanasi puhul peavad asjatundjad tavapärase strateegia asemel siiski midagi muud välja mõtlema. Makaake on selles linnas väga palju ja neile meeldib süüa, nii tavalist toitu kui ka fiiberoptikat. Ja ära ajada neid ei saa, sest makaak on Varanasis püha loom!

Aga kus häda kõige suurem, seal suured tehnoloogiafirmad kõige lähemal. Näiteks Google'il ja Facebookil on käigus projektid raskesti ligipääsetavate alade varustamiseks suhteliselt kiire (juhtmeta) internetiga.

Kui makaagid ei õpi näiteks Project Looni õhupalle või Facebooki droone lennu pealt kahjutuks tegema, on ka Varanasil siiski lootust!