Turu-uuringufirma GfK Retail & Technology andmetel läks mais kaubaks 30 900 uut telefoni kokku 8,4 miljoni euro eest, mis on Eestis tänavune telefonimüügirekord.

Müük kasvas ka mulluse maiga võrreldes – 700 uue telefoni ja ligi poole miljoni euro võrra.

82% müüdud telefonidest olid nutikad, nii et kokku osteti 25 200 nuti- ja 5700 nuputelefoni. Keskmine nutitelefoni ostuhind oli 325 eurot.

Tele2 müügi- ja turundusdirektori Kristjan Seema sõnul on Eesti jaeturu telefonimüük tänavu jätkuvalt languses, võrreldes sama perioodiga mullu.

„GfK andmetel soetasid eestlased mais 3800 telefoni rohkem kui aprillis ja 3500 rohkem kui märtsikuus. Mais pöördus kogu jaemüük tõusule. Ostetakse aktiivselt nii kinnisvara, autosid kui ka telefone. Mai müüki mõjutasid ka koolilõpetamised, mil lõpetajatele nutitelefone kingiti."

„Telefonide keskmine hind tõusis GfK andmetel aastaga 3,8% võrra. Lisaks on inimesed hakanud eelistama kallimaid mudeleid kui mullu samal ajal. Tele2 enimmüüdud telefonimudelite esikümnest pooled maksid rohkem kui 500 eurot," ütleb Seema.

Elisa juhatuse liige Andrus Hiiepuu märkis, et kuigi võiks arvata, et Eesti turul on telefonitootjaid vähe ja klientidel suurt valikut pole, siis tegelikult said Elisa kliendid esimesel poolaastal valida 19 erineva tootja vahel.

„Eksootilisemad neist olid näiteks Philips, CAT, Alcatel ja ASUS. Järgmisel nädalal alustame OnePlus 5 müügiga ning kuna OnePlusi eelnevad telefonid on olnud kõrgelt hinnatud tehnoloogiaajakirjanike seas ja OnePlus 3 valiti mullu koguni aasta parimaks mobiiltelefoniks, ennustan ka uuele mudelile suurt edu,“ sõnas Hiiepuu.