Arvutiturvalisuse uurija Charlie Miller kuulutab, et Mac OS X sisaldab kahtkümmet nii-öelda nullpäeva turvanõrkust. Neid jagunevad erinevate toodete peale.

"OS X rünnakupind on nii lai, et sinna saaks 747-ga külgsuunas maanduda," ütles ta Heise Securityle antud intervjuus. "See koosneb avatud koodiga komponentidest (webkit, libz jm), suletud koodiga kolmandate osapoolte komponentidest (Flash) ja suletud koodiga Apple'i komponentidest (Preview, mdnsresponder jm). Puugid igas neist võivad lasta arvuti eemalt üle võtta."

Miller otsis turva-auke meetodiga, mida kutsutakse fuzzing ja mis tähendab rakenduste sisendkanalite pommitamist võimalikult suure hulga pahavaraga.

Ta järeldab, et OS X on turvalisim operatsioonisüsteem ainult häkkerite huvipuudusel; vastasel juhul oleks kerge Mac-arvutite kontrolli üle võtta.

"Mac OS X on nagu lukkudeta maamaja, Windows on nagu trellitatud akendega maja halvas linnaosas," võttis ta teema kokku.

Miller teeb oma töö põhjal ettekande kolmapäeval algavas digiturvalisuse konverentsil CanSecWest 2010 Vancouver. Mees ei plaani kahekümne nõrkuse detailidest ülevaadet teha, küll aga sellest, kuidas need leidis.