Tele2 e-poe otsing ei anna kaks tundi pärast pressiteadet numbrikombinatsiooni 3310 peale enam üldse mingit vastet ja põhjus on lihtne - retrofon on otsas. Ettevõtte kommunikatsioonijuht Liina Liiv ütles, et veebipoes avanes võimalus uus 3310 soetada täna hommikul kella üheksa paiku ja nende varu lõppes paari tunniga. Ka Elisa veebipoes oli veel kella 11 paiku võimalus 3310 osta täiesti olemas, aga neilgi sai see üsna kiiresti otsa.

Kogu Baltikumi peale saadeti sadakond telefoni

Nagu Elisa teatab, olid ka kogused, mis müüki saabusid, imeväikesed: Elisa tooteturunduse osakonnajuht Mailiis Ploomann ütles, et Baltikumi regiooni jõudis kokku vaid ligikaudu sada telefoni ja Elisa sai neid Nokialt 24. Järgmise saadetise Elisasse jõudmise aega täna veel teada pole, ent Nokia on teada andnud, et ka edasised kogused, mis Eesti operaatoriteni jõuavad, on jätkuvalt väga väikesed ehk lähiajal pole näha, et seadme kättesaadavus klientidele paraneks. "Seetõttu jääb see telefon ka uute väikeste koguste saabumisel Elisas kättesaadavaks e-poes," ütles Ploomann. "Kui kogused suurenevad, hakkame neid müüma ka esindustes."

Ka Tele2 turundus- ja müügidirektori Kristjan Seema ütles hommikuses pressiteates, et praegu ei ole teada, millal järgmised telefonid Baltikumi jõuavad. Telefoni hinnaks nii Tele2 kui Elisa e-poodides oli märgitud 59 eurot.

Nokia 3310 uusversiooni telefonid pidid kõigepealt Eestisse jõudma mais. Kuna nõudlus oli toona prognoositust hulga suurem, siis jaotati esmajärjekorras telefonid suuremate turgude vahel. Seetõttu sai Baltikum oma telefonid hiljem ehk siis nüüd, aga nagu nähtub, mitte eriti kauaks.

Forte kirjutas kuu tagasi, et vana Nokia 3310 omaaegsed müüginumbrid olid pärast seda, kui telefoni septembris 2000 esitleti, tõeliselt võimsad - kokku müüdi seda 126 miljonit eksemplari. Uusversioon pole mõistagi samasugune, vahepeal on ju ka peaaegu 20 aastat möödunud. Modernne 3310 on pisut väiksem, kergem ja moodsam. Sel on erinevalt esivanemast 2-megapiksline kaamera, micro-USB sisend laadimise ja andmete jaoks ja 2,4-tolline QVGA ekraan.

Harjumuspäraste, moodsate nutifonidega võrreldes on uuel-vanal Nokial muidugi olulisi puudusi, näiteks 3G ja 4G mobiilside toe puudumine (2,5G EDGE on maksimum), pole ka GPS-i.

Uue telefoni tootja HMD, mil on Nokia nime all telefonide toomise litsents (ja mille koosseisus on palju omaaegseid Nokia veterane), väidab, et uus 3310 peab ühe laadimiskorraga vastu kuu aega ehk 31 päeva (seda standby-režiimis) ja järjest võiks ühe laadimisega rääkida 22 tundi.