Bottomley, kes on ühtlasi Linux Foundation'i juhataja ja selle tehnilise nõukogu liige, leiab, et kogu Linuxi eest seisev järgmine suur väljakutse seisneb juhtpositsiooni haaramises kasutajaliidese arenduses, vahendab The Register.

"Linuxi kui terviku jaoks on minu arust väljakutseks tuua avatud lähtekoodiga tarkvara arendamise innovatsioon lõppkasutaja kasutamiskogemuseni ehk eriti töölauakeskkondadesse. Meie käsutuses on mõned suurepärased töölauatehnoloogiad, kuid neist suur osa põhinevad senisel Windowsi ja Mac'i eeskujul. Ma usun, et järgnevad Gnome ja KDE versioonid viivad meid pikkade sammudega edasi. Ootan huviga uusi kasutajaliideste elujõulisi tehnoloogiaid," rääkis Bottomley .

Linuxi tuuma kohta arvab Bottomley, et peamine väljakutse on Linuxi kui kõige kiiremini areneva ja efektiivsema platvormi positsiooni säilitamine, mis jookseb seadmetel alates kassaaparaatidest kuni superarvutiteni.

Mis puutub minisülearvutitesse, siis sellise väiksemat sorti ekraanidega riistvara puhul on Linuxi kasutjaliidesega tublit vaeva näinud nii Ubuntu Netbook Remix'i, HP Mi ja Intel Moblini Linuxi-versioonide kasutajaliideste näol.