LG telefonid muutuvad aga aina põnevamaks, eriti kord aastas täiendatavad tippsarjad, kevadine G ja sügisene V.

Saksamaal Berliinis toimub hetkel Euroopa suurim-tähtsaim tehnoloogiamess IFA 2017, kus saab näha ka V-sarja uusimat esindajat V30, mille eelkäijad on V10 ja V20.

Telefonifännid norivad uute mudelite puhul tihti uuenduste vähesuse tõttu, kuigi elu näitab, et nad võtavad uuendusi omaks aeglaselt ja väga valivalt.

Tippmudel peab aga lisaks eeskujulikele põhinäitajatele, korralikule kaamerale ja heale välimusele kindlasti uuendama – seisus kohustab – ja V30 on siin edasipüüdlikem kõigist. No vähemalt tänavuste lipulaevadega võrreldes, mida oleme juba näha saanud. Välja arvatud vast Sony Xperia XZ Premium.

Kõige rohkem austajaid kogub ilmselt LG otsus anda põhikaamerale ennekuulmatult palju valgust läbi laskev ava f/1.6 (hetkel on levinud pigem 2.0, kallistel telefonidel 1.8 ja mõnel eesrindlasel juba 1.7). Võrdluseks, et f/1.6 lubab juba 25% rohkem valgust läbi kui f/1.8.

See tähendab, et LG viib meid taas sammu lähemale ammu õhinal otsitud Pühale Graalile: unistusele telefonist, mis teeb tõesti kvaliteetseid pilte ka hämaras. Saame peagi näha, mida see tõesti suudab.

V30 põhikaamera objektiiv on muide klaasist nagu digipeeglitel, mitte plastikust nagu telefonides seni. See lubab kvaliteetsemat värviesitust, lainurkvõttel vähem moonutusi jm.

V30 tahab V20 kombel ka helihuvilisi rõõmustada. Sellel on uuem võimsam helikiip ESS Technology Sabre ES9218P, mis pakub eesrindlikku helimuundamist 32-bitise tehnoloogiaga Advanced Hi-Fi Quad DAC, rohkem digifiltreid ja nelja eelseadistatud kõlapilti (enhanced, live, detailed, bass).

Telefone üldiselt kõrge kvaliteediga heli nautimiseks ei osteta, aga kui eelnev lõik siiski kõlavalt kokku võtta, siis: V30 pakub tootja väitel umbes sama head heli nagu kallimapoolsed kõrvaklapid. Karbis on muide kaasas B&O Play klapid.

Ikka pole sulle ahnepäitsule küll? V30 viimane tähtis uuendus on pakkuda põnevaid uusi viise kasutaja isiku kinnitamiseks. Juba ootuspäraste näo- ja sõrmejäljetuvastuse kõrval on kambas häältuvastus ehk telefoni avamine kindla hääletooniga öeldud kindla fraasi abil. Seda ei paku ükski läänes tuntud telefonitootja veel.

V30 ilmub 21. septembril esmalt Lõuna-Koeras, hiljem mujal. Hind on veel teadmata, aga see on loodetavasti soodsam kui gsmarena.com ennustatav 900 eurot. Samas ei pelga tänavused tippmudelid 1000 euro lähedale ronida, nii et mine tea.

Lõpetuseks põhinäitajad ka:

* opsüsteem Android 7.1.1 "Nougat"

* 6-tolline ekraan, OLED, 18:9 kuvasuhe, 1440 x 2880 pikslit

* Snapdragon 835 kiip

* 4 GB töömälu, 64 GB andmeruumi, loeb kuni 256 GB mälukaarti

* põhikaameral on kaks objektiivi, 16 MP f/1.6 ja 13 MP lai 120° f/1.9

* esikaamra on f/2.2 avaga ja lai 120°

* 3300 mAh aku, juhtmeta laadimine, Quick Charge 3.0 kiirlaadimine

* wifi ac, Bluetooth 5, NFC, USB-C 2.0 (ühilduv 3.1-ga)

* mõõtmed: 151,7 x 75,4 x 7,3 mm / kaal 158 g

* IP68 veele vastupidavus, klaasläätsed, digiabiline Google Assistant, HDR 10 tugi, Daydreami tugi, näpu-, näo- ja häältuvastus

Euroopas peaks nüüdseks müügil olema ka LG Q8, mis on nagu veidi kompaktsem ja veekindlam V20.

Selle põhinäitajad on pea samad kui V20 omad, aku mahutab veidi vähem, ekraan on 5,2-tolline ehk 0,5 tolli võrra kahanenud, tagakaameral on ühe 16 MP sensori asemel nüüd 13 MP (teine on endiselt 8 MP).

Kui ma IFA eel V30 põgusalt näppida sain, siis tekkis teatav nukrus küll, et LG meie piirkonda mobiiliäri-vääriliseks ei pea. Vägagi atraktiivsed pillid on nii V30 kui ka näiteks kevadine G6.