LG kinnitas septembri keskel, et toob oktoobris müügile nutitelefoni V40 ThinQ, mis jätkab nende sügiseste V-seeria tipptelefonide sarja.

Nüüd teame ka, et see on varustatud viie kaameraga nagu veebis kõmutatud – kaks ees, kolm taga ehk põhikaameras.

Selle infokillu paljastab uus nn isutekitamisvideo, mis korduvalt numbrit „viis” rõhutab ja lõpuks ka viiese kaamerasüsteemi ette näitab. Seesama video, mis artikli alguses mõnuleb.

Nutitelefonitootjad konkureerivad neil päevil kibedalt selle osas, et kes kui hea pildistamisaparaadi suudab kokku panna.

Eri kaameralahendusi on ilmunud nii palju, et LG ilmselt esimene tootja polegi, kes telefoni tavalise kahe, kolme või nelja asemele isegi rohkem kaameraid pistis. Küll on see aga esimene suur ja ka läänes hästi tuntud firma.

LG jaoks on neil päevil tähtis oma ThinQ-nimelist tehisintellekti promoda, seega sisaldab seda ka uus tipptelefon V40.

Mis tehnilistesse näitajatesse puutub, siis uuest telefonist palju rohkem hetkel teada polegi. Arvata võib, et aparaadis on praeguste standardite kohaselt Snapdragon 845 kiip ja 6-8 GB töömälu.

Ja opsüsteemiks Android 8, sest kuigi selle troonipärija Android 9 ilmus juba augusti alguses, on LG eelistanud V-seerias kohe n-ö karbist pakkuda vanemat väljalaset. Kuigi V-mudelid ilmuvadki kuu-kaks peale iga-aastast suurt Androidi-uuendust.

Rohkem infot saame usutavasti 3. oktoobril, kui LG plaanib tänavusügisest lipulaeva ametlikult esitleda.

V40 ThinQ on V-seerias neljas mudel, eelmised on V10, V20 ja V30. LG hoiab käigus ka igakevadist tipptelefonide seeriat G, mille uusim mudel on tänavu mais ilmunud G7 ThinQ.