Enamusel tootjatest on mõni suure ekraaniga nutitelefon ette näidata – kulmu paneks pigem kergitama see, kui vastava seadme tooks maailma ette Apple.

G2 tehnilised näitajad on muljetavaldavad – edestavad mitmes aspektis põhilisi konkurente nagu Google'i Moto X, Samsungi Galaxy S4 ja HTC One. Mugava võrdlustabeli on loonud Engadget.

Neljast mainitud seadmest omab G2 näiteks suurimat ekraani, on pikem ja laiem (aga üks õhemaid!), tugevaima akuga. Ka graafikalahendus on väike samm edasi, teoreetiliselt.

Eriti silmapaistvad ongi aku ja heli (24-bitine / 192 kHz), mida tootjad ei loe tahveltelefonides tavaliselt tähtsaimate omaduste hulka.

Teisalt, ekraani tüüp (IPS) ja lahutusvõime (423 ppi) ei ole mainitud neljast parimate seas, aga need pole ka halvad. Ekraanikvaliteeti peaks nagunii hindama isikliku kogemuse põhjal.

Suurim üllatus on disain – LG seadmesepad paigutasid füüsilised nupud seadme tagaküljele, mis peaks muutma võimalikuks ja mugavaks seda suurt poissi ühe käega kontrollida.

Hetkel pole planeeritud erireliisi Google Edition ehk "puhta Androidiga" G2 eksemplari. Sellise väljastamine on Androidi-telefonide valmistajate seas arenev trend.

Foto: AFP

Lõpetuseks ka täpsemad tehnilised näitajad:

* 138,5 x 70,9 x 8,9 mm / kaal 140 grammi
* 5,2-tolline ekraan, IPS, 1920 x 1080 pikslit, 423 ppi
* juhtmega laadimine, 3000 mAh aku
* 16 või 32 GB siseandmeruumi, 2 GB muutmälu
* 2,1 MP esikaamera, 13 MP OIS tagakaamera (LED-välguga)
* 1080p video, 24-bitine / 192 kHz heli
* LTE, Bluetooth 4, WiFi kuni 802.11n, Slimport
* 2,3 GHz Qualcomm Snapdragon 800 kiip, Adreno 330 graafika
* Android 4.2.2

Kokkuvõttes tuleb möönda, et kuigi tehniline pool on lahe, ei paku G2 siiski sisuliselt midagi unikaalset, millega konkurente seljatada.

S4 lööb seda siin füüsiliste navi-nuppude, žestitundlikkuse ja veidi tugevama korpusega. One olla efektiivsem kaameratelefon. Moto X hakkab pakkuma leidlikke tarkvaralahendusi nagu Touchless Control.

Saame näha, kas originaalne nupuasetus annab G2-le mingi eelise!

Maksumus pole veel teada. Kui see ületab rivaalide stardihinnad USAs – 99 / 199 dollarit – on üks šanss edule paraku juba ette maha mänginud.