Teatavasti meil väga palju nuppudega telefone enam ei müüda ega osteta ning oleme jõudnud igatalvise probleemi ette: kuidas võtta kinnastega vastu kõnesid ja kasutada telefoni, kirjutab AM.ee.

Et probleemi veel ilmestada, on kuuldavasti kasutusel uusehitiste liftides mahtuvustundlikud paneelid, mis ei tööta kindaga ega talvekülma sõrmega.

Kui telefonile saab veel ninaga ekraani puudutades vastata, siis liftipaneeli nuuskimine või taskus sooja Rakvere viineri kandmine kolmandale korrusele sõitmiseks on küllalt kohmakas.

Appi tõttavad kanadalased tootega Nanotips. Nemad said käesoleva aasta alguses Kickstarteri kaudu väga võimsa stardipaugu.

Toote mõte on teha täiesti suvalistest, lemmikutest või vähem lemmikutest kinnastest nn nutikindad. Vedelik, millega kindaid töödelda, on pisikestes küünelakipudelites ja pealekandmine käib nagu küünelakilgi korgialuse pintsliga.

Üks vedelikest on musta värvi ning sobib kõigile nahast, kummist jm paksematele kinnastele. Teine, sinakas, on aga mõeldud villastele ja niidikinnastele, sellega tuleb sõrmeots korralikult läbi immutada.

Tellisimegi karbitäie toodet, et proovida ja testida ning kogemus on positiivne.

Esimese asjana võtsime töötlemisele paksud mootorrattakindad: määrad telefoni peal, kus on puutepunkt, plätserdad õige koha kokku ja kuivatad fööniga, sest oodata me ju ei viitsi toasoojas kuivamist. Fööniga kuivatamine on täiesti tootja poolt soovitatud abinõu.

10 minutit peale töötlemist ongi edevad nutikindad olemas.

Loomulikult tasub arvesse võtta, et mingil juhul ei saa olla suur ja kohmakas kinnas sama täpne kui seda on meie sõrmed, kuid kõne saab vastu võtta, menüüdes liigelda ja telefoninumbridki ära valida. Sõnumite sisselöömine on juba suurem väljakutse kohmakuse tõttu, aga seda ei saa toote süüks ajada.

Toode ise püsib sõltuvalt kasutuse aktiivsusest kindal igapäevasel kasutusel umbes 30 päeva ja ühest pudelist piisab umbes 20-30 sõrme jaoks. Seega vaid ühe sõrme töötlemisel kestab potsik ca 2 aastat.

Peamiseks hädaks on toote puhul tema värv: sinine ja must. Seega heledate kinnaste puhul tõenäoliselt seda ei kasutaks.