Samsung Eesti tootekoolitaja Riho Kopso kirjeldab mõnda põnevat neist, et telefoni kasutamine oleks veelgi lihtsam ja mugavam.

Split screen ehk kaks vaadet korraga ühel ekraanil

See on äärmiselt vajalik funktsioon, kui tahad vaadata näiteks fotosid ja neid kõrvutada, jälgida mitut sotsiaalmeedia-rakendust korraga või vajad mitme asjaga korraga tegelemiseks erinevaid äppe samaaegselt.

Et kaks akent korraga avada, on vaja avada lehtede ülevaade ning valida, milliseid viimatisi rakendusi ekraanil soovitakse kuvada.

Lehtede ülevaate avamiseks kasuta overview ehk ülevaate nuppu – see on erinevatel seadmetel erinevalt märgistatud, kuid tavaliselt kas väike ruut all paremal või lehekülgede katkemiskohta kujutav märk all vasakul.

Sealt tuleks valitud rakendus lohistada ekraanil üles või vasakule ning seejärel valida teine aken selle kõrvale avanema. Topeltklõps ülevaatelehel aitab kiirelt avada ja liikuda kahe viimati kasutatud rakenduse vahel.

Screen pinning ehk ühe ekraanivaate hoidmine

Kui laenad telefoni sõpradele või pereliikmetele, kuid ei taha, et nad näeksid või omaksid juurdepääsu kogu sisule, sotsiaalmeediale, sõnumitele jne, on kõige mõistlikum lahendus kasutada screen pinning'ut ehk ekraani "kinnitamist".

Nimelt saab sedasi jätta avatuks vaid ühe rakenduse ning teistele seni ligi ei pääse, kuni telefon uuesti lahti lukustatakse. See on suurepärane abiline piiramaks näiteks lapse tegevusi telefonis ja hoida ära olukord, kus mängimise kõrvalt teeb järeltulija kogemata tühikõnesid võõrastele numbritele.

Kõigepealt on tarvis screen pin funktsioon sisse lülitada. Seda saab teha vastavalt telefonimudelile umbes nii: seaded (settings) > luk. ekraan ja turvalisus (lock screen and security) > muud turvaseaded (other security settings) > kinnita aknad (pin windows).

Kui funktsioon on aktiveeritud, saad overview nupu abil lehitseda ja avada just selle lehe või rakenduse, mida soovid ekraanile kleepida. Kui rakendus on valitud, tuleb klõpsata all paremas servas olevat knopka pilti, mille abil saabki soovitud rakenduse ekraanile kinnitada.

If found, return to… ehk leides tagastada…

Üks hea nipp, kuidas kaotatud telefon kiirelt omanikuni tagasi jõuab, on seadistada ekraanisõnum vastavate juhistega. Kusjuures, ekraanisõnumi võib seadistada nii ennetava ehk turvameetmena kui ka lisada siis, kui oled juba telefoni kaotanud. Seega asub antud funktsioon kohe kindlasti meelde jätta ja aktiveerida.

Mine seaded (settings) > luk. ekraan ja turvalisus (lock screen and security) > kontrolli, et teavitused oleksid sees (notifications on) > teave ja Facewidgets (information and Facewidgets) > kontaktandmed (contact information) ja lisa sinna kas oma telefoninumber, e-mail või mõni muu sõnum, kuidas leidja telefoni tagastada saab.

Juba kaotatud telefonile aitab sõnumi saata Android Device Manageri veebilehe abil.

Kasuta peopesa

Kas teadsid, et saad ekraanilolevast teha screenshot'i, tõmmates lihtsalt käega üle ekraani? Või vaigistada, kattes peopesaga lihtsalt ekraani? See on tegelikult nii uskumatult lihtne, et on mõistmatu, miks enamik inimesi neid võimalusi ikka veel ei kasuta.

Mine seaded (settings) > täpsemad funktsioonid (advanced features) ning kontrolli, kas su seadmel on sisse lülitatud pihuga libistamine (palm swipe to capture) ja lihtne vaigistamine (easy mute).

Sealt saad lubada või välja lülitada ka mitmeid teisi telefoni kasutamist hõlbustavaid funktsioone, näiteks nutikas märguanne (swipe to call or send messages) või otsekõne (direct call).

Selfid

Täna on piltide tegemine muutunud lihtsamast lihtsamaks, sest enam ei pea ilmtingimata vajutama selleks kindlat nuppu. Ava lihtsalt kaamera äpp ja vali selfie mode, kui vaja, siis toksa mikrofoni või häälkäskluse ikoonile, et aktiveerida häälkäsklused ning öeldes “cheese”, “smile” või “shoot” teeb telefon ise automaatselt pilti.

Uuemate Samsungi telefonide puhul on näiteks võimalik selfit teha ka nii, et puudutad pulsisensorit telefoni tagaküljel või hoides kätt korraks näo ees ekraani poole. Käe eemaldamisel teeb telefon ise hetke pärast pildi.

Jaga faile kiirelt ja lihtsalt

Vahel tahaks väga jagada sõpradega äsja tehtud fotot või seda lahedat äppi, mis sulle meeldib, kuid asjade korraldamine veebi teel võtab rohkem aega, energiat ja internetimahtu kui sooviks.

NFC abil saab jagada telefonide vahel rakendusi, kontakte, muusikat ja pilte – lihtsalt aseta NFC toega nutitelefonidel n-ö seljad kokku ja vali fail (äpp, pilt vm), mida soovid jagada, klõpsa sellele ja vali “saada” (send).

Selleks, et kontrollida, kas Sinu seadmel on olemas NFC-tugi, vaata seaded (settings) > ühendused (connections) ja luba sealt NFC ja maksed (NFC and payments).