Sony esindajad tõdevad, et ükski äri pole igaveseks ning et tuleb leida mõistlikke lahendusi jätkamiseks. Päästerõngaks võib saada nii äramüümine kui ka teise partneriga liitumine, vahendab Photopointi ajaveeb.

Viimasel ajal on Sony toonud turule vägagi kvaliteetseid nutitelefone – näiteks nende lipulaevaks olev Z seeria, mis on varustatud väga hea kaamera ning jõudsa protsessoriga.

Sellegipoolest pole firma suutnud oma nutitelefonide ning telekatega kasumit teenida ning on selle rahandusaasta (lõppeb märtsis) seisuga 1,9 miljardi dollariga kahjumis.

Müümise mõte ei tohiks tulla kellelegi üllatusena, kuna eelmisel aastal tegi firma sama oma sülearvutiäriga. Sellegi poolest on ettevõte jätkuvalt tugev konkurent kaameraturul ning ka mängukonsoolide alal. PlayStation 4 konsooli on müüdud (täpsemalt ülemaailmsesse kaubanadusvõrku paisatud - Forte toim.) juba enam kui 18,5 miljonit eksemplari.

Sony tegevjuht Kazuo Hirai ütles, et nende nutitelefonid ja telekad vajaksid drastilist uuenduskuuri, et konkurentsis püsida.

Firma otsustas, et ei püüa enam vallutada telefoni ning televiisorite turuosa, mistõttu on neilt välja tulemas ka vähem seadmeid kui varasematel aastatel.

Ettevõte on otsutanud panna rõhku pigem kõrgema klassi nutitelefonidele ning on lootust, et nad esitlevad oma uut lipulaeva Sony Z4 juba märtsis Barcelonas toimuval messil Mobile World Congress 2015.