Nimelt veel enne aasta vahetumist on oodata uute telefonide esitlusi, mis kulmu sootuks hülgavad ja selle asemel uudseid lahendusi katsetavad.

Käesolev uudis nimelt just ühele uuele lahendusele, mis põhineb ideel, et esikaamera võiks peita n-ö kulmu asemel auku, mis on ekraani sisse puuritud.

Meenutuseks, et kulmud on üldse vajalikud, kuna paljude (eriti kallimate) telefonide ekraanide ümber on vähe raami ja sensoreid pole enam nii kerge raami sisse paigutada nagu varasematel aegadel.

Ekraani sisse augu puurimise mõte pole lihtsalt midagi uut, millega mõni läänes tundmatu Hiina tootja lagedale tuli. Seda on huvitatud katsetama - ja veel enne aasta lõppu tutvustatavates mudelites - Samsung ja Huawei, mis on mäletatavasti maailma suurimad telefonitootjad.

Tõsi küll, mõlema esimene puuritud auguga mudel ilmub just Hiinas, mitte rahvusvahelisel turul. Aga kuskil peab ju katsetama, kas idee võiks edukas olla.

Huawei lubab oma mudelit Nova 4 juba 17. detsembriks ja sellest peaks saama esimene taoline telefon:

Samsungile aga ei meeldi teiseks jääda ja sestap plaanivad nad Galaxy A8s nimelist mudelit esitleda juba 10. detsembril:

Kumbki pole tootja poolt väljastatud ametlik video, seega ei pruugi ka seadmed täpselt sellised olla nagu siin kujutatud.

Ka pole veel täpselt teada tehnilised näitajad, aga senise mitteametliku info põhjal tundub, et esimesed pääsukesed tükivad pigem kõrgklassi, aga mitte päris kõrgeimate tippude hulka.

Näiteks Galaxy A8s olla selliste põhinäitajatega:

* 6,3-tolline Infinity-O ekraan (1080 x 2340 pikslit, 19: 5 : 9 kuvasuhe, LCD)

* 6 GB töömälu

* Snapdragon 710 kiip

* kolm kaamerat taga, üks 24 MP kaamera ees

Igatahes tundub disainiotsus telefoniekraani auk puurida ja esikaamera sinna sisse torgata paljutõotav. Kulmul polnud ülearu palju austajaid. Aga päris vanamoodi jätkata ei saa, sest tootjad tahavad kindlasti n-ö ääristeta ekraane pakkuda, millel on vähe raami ümber.