Käia peohoos spontaanselt taskuid täitmas muutus ohtlikumaks kui eales varem... 12. mail tööd alustanud uudne automaat sülgab kuni kümme grammi kaaluvaid kullakange või ainulaadse disainiga kuldmünte.

Süsteem jälgib kulla päevahinda ja kohandab sellele välja antava kraami maksumust, nii et kasutaja ei pea kartma ülemaksmist. Ja see on muidugi väga mugav, sest kes ei vajaks vahel kell 3 öösel sõpradega linnas "hullu pannes" nüüd ja kohe kulda!

Kullast rahaautomaadi idee autor on selle välja töötanud Ex Oriente Luxi tegevjuht (CEO) Thomas Geissler, sakslasest ettevõtja, kes alustas 2009. aastal kodumaal sularaha-kullaks-masinate testimist.

Emiiripalee automaat on Geissleri kaubamärgi Gold to Go rahvusvaheliseks debüüdiks. Ta valis Abu Dhabi, sest selles piirkonnas on palju rikkureid ja levinud tava kaubanduses kulda kasutada.

Ajastus osutus perfektseks: kullahind saavutas 12. mail rekordkõrguse - üle 1245 dollari untsilt.

Paraku pole asjandusele veel sobivat uut nime, nii et jääme rahaautomaadi juurde. Keegi ei saaks ilmselt aru, millest jutt, kui me hakkaks edaspidi rääkima kullaautomaadist, mis kõlab nagu luksuslik relv.