Me ei saa muidugi kõige alljärgneva kasutamist soovitada, seetõttu ei avalda ka pikemaid õpetusi. Tore on siiski omada üldist ülevaadet, kuidas asjad toimivad, eks.

Häirivad registreerimised

Suletud beetatestid, kustutatud "küpsised" ja innukad turustusfirmad nõuavad saidile logimist? Kui tahate lihtsalt kiirelt millegagi tutvuda ega soovi konto loomisele aega-vaeva pühendada, aitab hädast ehk igihaljas BugMeNot, saadaval ka Firefoxi plugina kujul.

See pakub paljudele saitidele kasutajanime-parooli valmiskombosid. Kasulik vahend, kui näiteks logisite saidile viimati nii ammu, et ei leia enam kuskilt vajalikke andmeid.

Tasulised artiklid

Osad uudistesaidid teevad oma sisuga tutvumise raskeks, kuid avavad kõrvaluksi, kui tahavad massidega suuri uudiseid jagada.

Tasuliste artiklitega tutvumine muutub kergemaks näiteks Google Newsiga, millele enamik saite pakuvad sisuga tutvumist vähemalt korra.

Lihtne viis on kopeerida artikli internetiaadress (URL) ja seda siis guugeldada. Esimene tulemus viib tihti kohe õigesse paika.

Google Newsi võib sisestada ka saidi- või allikapõhise operaatori (vastavalt näiteks site:wsj.com ja source:wall_street_journal) ning siis otsitingimusi täpsustada.

Brauseriblokid

Tahate näha, milline iPadi Gmaili keskkond välja näeb, või külastada suvalise brauseriga saiti, mis nõuab Internet Explorerit? Muutke kasutaja agenti (user agent) ehk tekstijada, millega netilehitseja end saitidele tutvustab.

Firefoxi kasutajale on lihtne lahendus paigaldada User Agent Switcher, Safaris on see juba olemas. Sobivaid lahendusi on ka teistele brauseritele.

Sellest võib kasu olla näiteks välisreisil, kohvikus, mis pakub ainult iPhone'i omanikele Wi-Fi võrgu kasutamist.

Gmaili pääsemine

Kui ajaveebipidajad, Twitteri sõltlased ja Gmaili fännid kurdavad, et Gmail "on maas", peetakse tihti silmas, et brauser ei taha hetkel standardveebiliidesele ligi lasta, või on see väga aeglane.

Gmaili tiim soovitab ise selleks puhuks IMAPi kliendi kasutamist, netis leidub ülevaateid ka muudest lahendustest. Näiteks läheneda Gmailile ainult HTML-lingiga või kasutada mobiilivariante.

Liiklusest koormatud saidile pääsemine

Leidsite just laheda uue saidi, aga teised leidsid ka, ja server ei tulnud huviliste hulgaga toime?

Üks variant on leheküljest hiljutine cache leida (guugeldage näiteks cache:saidinimi nagu delfi.ee).

Teiseks võite kasutada spetsiaalselt sellise häda avitamiseks mõeldud teenust nagu Coral Content Distribution Network, mis vajalikku infot regulaarselt talletab.

Corali pakutava nägemiseks lisage netilehitsejas soovitud internetiaadressi lõppu lihtsalt .nyud.net (sobib, kui sait pole päris tuliuus).

Sama tööd teevad ka spetsiaalsed pluginad nagu Resurrect Pages Firefoxile.

Netivideode allalaadimine

Iga firma tahab netis videot striimida, aga vähesed tahavad lasta seda samuti alla laadida - isegi, kui serverikoormus jääb samaks ja vajalik info on nagunii juba puhvris.

YouTube'i või muude Flashi videode allalaadimiseks on netis pikemaid õpetusi. Sama tööd teevad ka mitmed rakendused nagu YouTube Downloader või YouTube Video Downloader. Hulu puhul aitab vast StreamTransport.

Proksiserverite kasutamine

Kui näiteks video nägemine nõuab kindlas riigis asumist, võite kasutada sealset proksiserverit, et kraamile ikka ligi pääseda. Netis leidub põhjalikke sammhaaval õpetusi, kuidas seda teha.

Proksiservereid saab muidugi luua ka ise, näiteks PHProxy abil, Google Apps Engine'is või oma koduarvutis.