Google ei saanud ja oma nutikella-platvormi Android Wear 2.0 õigeks ajaks valmis (koos Android 7-ga) ja senised suuremad tootjad on nutikellandusele selja pööranud.

Nüüd on seis juba veidi parem. Samsung lubas oma uuemad mudelid Gear S2 ja S3 ka Apple’i nutiseadmetega suhtlema panna, Wear 2.0 on ilmunud ja Huawei näitas seda jooksutavat kella Huawei Watch 2.

Watch 2 jõuab alates märtsist suuremates Euroopa riikides laialt müügile. Hinnad algavad 329 eurost, olenevalt randmerihmast ja värvivalikust.

Pooleteise aasta taguse esimese Huawei Watchiga võrreldes on peamised uuendused GPS ja võimalus 4G mobiili-internetti kasutada, milleks vajad SIM- või eSIM-kaarti.

Põhinäitajad on muidu tavapärased:

* 1,2-tolline ekraan, AMOLED, 390 x 390 pikslit,

* 4 GB andmeruumi – kasutaja failidele on sellest umbes 2,3 GB,

* 768 MB töömälu,

* südamelöögimonitor,

* 420 mAh aku, mis elab kuni kolm päeva - või 10 tundi treeningrežiimis.

* Qualcommi kiip Snapdragon Wear 2100 ja opsüsteem Android Wear 2.0,

* tolmu- ja veekindlus vastavalt standardile IP68,

Watch 2 pakub kolm eri mudelit ja neist lähtuvalt eri välimusi. Tavaline on sportlik, termoplastikust korpuse ja vahetatava rihmaga. Classic on „soliidsem“, pakub nahkrihmu ja roostevabast terasest korpust.

Ja siis on kõige kallim ja luksuslikum Porsche Design, mille ilmumisaeg ja hind on veel lahtised. Autotootja ilustatud variant on saadaval veel Huawei hetkel uusimast täna müügilolevast tipptelefonist Mate 9.