Samsung on viimasel ajal pakkunud oma igal aastal täienevaid telefonisarju laias laastus nii, et alguses tuleb valik keskklassiseadmeid sarjast Galaxy A, kevadel järgnevad tippseeria S kaks uut väljalaset, suvel soodusklassi Galaxy J esindajad ja sügise hakul veel üks tippmudel Galaxy Note.

See on üldistav kokkuvõte, sest A ja J sisaldavad mitmeid eri näitajate ja hinnaga mudeleid, mis muudab juba natuke keerukaks öelda, millise mudeliga Samsungi vastavalt soodus- või keskklass lõpeb ja kesk- või tippklass algab.

(Foto: tootja)

Tänavuse aasta algus oli veel keerulisem, sest Samsung väljastas esimese hooga ainult A8 ja selle veidi suurema-kallima variandi A8+, mis mõlemad juba tagasihoidliku tippmudeli eest väljas olid. Nii et tavapärases mõttes keskklass jäi justkui vahele.

Seda kuni mai alguseni, kui tootja korraga esitles mudeleid A6 ja A6+, mis on põhinäitajatelt... taas pigem tippmudelitele kannale astuvad kui selgelt keskklassi aparaadid.

Aga eks tänapäeval telefonide keskklassi enam väga ei eksisteerigi, kõige rohkem eristavad neid tippklassist veidi tagasihoidlikumad välimus, vähem moekaid lahendusi, mille populaarsus kasutajate hulgas on alles selgumas (nagu HDR-tehnoloogia tugi), ja kaamerakvaliteet, mis jääb päris tippudele selgelt alla, kuigi on muidu hea.

(A6 ja A6+ on välimuselt nii sarnased, et piltidel pole mõtet täpsustada, et kas mõlemad on pildil ja kumb on kumb.)

Ning muidugi veidi odavam hind, mis on A6 ja A6+ puhul miskipärast saladus, kuigi need ilmuvad müügile pressiteate järgi juba mai alguses ehk siis suht kohe. Värvivalikud on must, kuldne, orhideelilla. Mitteametliku info järgi on hinnad A6 puhul 310 ja A6+ puhul 370 eurot.

Mudelite välimused ja kaameralahendused pole nii uhke kui palju kallimate tippmudelite puhul, aga siiski on kasutusel Samsungi kuulus nn Infinity Display (pikk ja kitsas ekraan) ja näotuvastus lisaks tavapärasele näpujäljetuvastusele.

Tehniliste näitajate põhjal tunduvad igati ausad aparaadid, kuigi mõni nuriseb ehk veele vastupidavuse sertifikaadi puudumise üle (aga kes neid ikka leotama hakkaks).

Nagu sama mudeli kallima variandi puhul tavaliselt ikka, on A6+ võimekama põhikaamerasüsteemi, veidi mahukama aku ja võimsama kiibiga. Ja vastavalt natuke suuremate ekraani ja mõõtmetega. Kui hinnavahe A6-ga võrreldes on tõesti ainult 60 eurot, siis on ju vahva.

ekraanitõmmis