Homne sügisesitlus on märgiline eeskätt juba selle poolest, et see toimub esimest korda Apple` uues kosmoselaeva meenutavas peakorteris Cupertonis Californias. Ehkki Apple ise pole ürituse eel veel päris ametlikult sedagi kinnitanud, et nad üldse uue telefoni välja toovad, on see siiski äärmiselt tõenäoline et mitte öelda praktiliselt kindel.

Kõrge hinna põhjus, nagu phys.org selle välja toob, seisneb mitmetes uutes lisades ja selleski, et tegemist on niinimetatud juubelitelefoniga. Teatavasti esitles Apple`i üks loojaist Steve Jobs esimest iPhone`i kümme aastat tagasi jaanuaris.

Erinevad andmelekked on paljastanud, et uuel telefonil on teravama pildiga OLED-ekraan, mis katab seadme esikülje servast servani; lisaks võib sel olla kiire näotuvastuse tehnoloogia ja juhtmeta laadimise võime. Neid omadusi on varem kasutatud ka odavamate nutitelefonide puhul, mis on maksnud alla maagilise tuhande dollari piiri, kuid Apple`i disaini- ja turundusvõimekuse tõttu ei saa välistada, et sedapuhku on telefoni hind tõesti neljakohaline.

Apple pole ainus nutifonitootja, kelle telefonide hinnad tõusevad. Ka turuliider Samsungi uus Galaxy Note 8 maksab kõige odavamal kujul 903 dollarit ehk 775 eurot. Hinnatõusutrendis peegeldub telefonide pidev keerukustumine ja ka telefoni kui staatuse sümboli järjest olulisem roll.

"Selle seadme lihtsalt nutitelefoniks kutsumine ei väljenda seda, kuidas inimesed seda kasutavad," ütles turu-uuringute firma Magic vanemasepresident Debby Ruth. "See on isiksuse jätk, pikendus, nende sissepääs maailma, nende ühendustee sõpradega."

Tehnoloogiaanalüütik Patrick Moorhead lisas, et mõned inimesed väärtustavad seetõttu oma telefoni rohkem kui ükskõik millist muud seadet ja mõnel puhul isegi enam kui toitu ja seksi.