Rennesi ülikooli hiljutise uuringu tulemused viitavad, et failijagajatelt võrguühenduse äravõtmine teeb muusikatööstuse sissetulekutele pigem liiga. "Hadopi" seaduse järel on piraatlus mitte kahanenud, vaid 3 protsendi võrra kasvanud. See on risti vastupidine sellele, mida "kolme vea" poolehoidjad väitsid.

On selge, et prantslased ei kavatse oma allalaadimisharjumusi muuta. Inimesed võtavad omaks uusi võimalusi piraatmuusika ja -filmide allalaadimiseks-levitamiseks. Need on peamiselt Hadopi võimualasse esialgu mitte kuuluvad striiminguteenused ja Rapidshare'i ja Megauploadi laadsed cyberlockerid ehk veebisaidid digifailide alalhoidmiseks. BitTorrenti ja teiste P2P-teenuste kasutus seevastu langes 2009. aasta viimases kvartalis 17,1 protsendilt 14,6-le.

Uuringust selgus ka, et pooled piraatfailide allalaadijad kasutavad samuti võimalust neid võrgust osta. See tähendab, et kui neilt internetiühendus ära võtta, kaotaks muusikatöösturid kliente ja seega sissetulekut.

Rennesi töögrupi tulemustest võib järeldada, et inimesi on raske panna autoriõigusi austama, kui seadusandlusest möödahiilimiseks on piisavalt alternatiive. Seda tähelepanekut võib rakendada kõigile riikidele, kus kehtivad senisest karmimad piraatlusevastased seadused, näiteks Suurbritannia.