Maailm liigub edasi ja 4K on juba nii vana asi. Ega me enam 2013. aastal ei ela!

Nüüd on tekkinud kõlakad, et Apple jätab oma seadmetes "4K-revolutsiooni" üldse vahele ja liigub sujuvalt kohe 5K-resolutsiooni juurde.

Väidetavalt ilmub veel selle aasta lõpus iMac-arvuti, millel on 27-tolline 5K Retina-ekraan!

Selle kuuluka uskumise kasuks räägivad suvised avastused opsüsteemi OS X Yosemite'i kohta (et Retina iMac on tulekul) ja muidugi tõdemus, et Apple'i seisukohast on loogiline mitte enam viimaste seas "4K-rongile" tõtata, vaid püüda samas vallas uut trendi algatada. Sellest piisab, et paljud juba Apple'i 5K-kõlakat levitavad.

Kui Apple hakkab vähemalt 4K-võimekusega ekraane ja seadmeid pakkuma, ei saa see kindlasti kerge olema huvilise pangakontole... aga millal Apple'i eelistamine seda enne oli! Viimati kusagil ürgajal.

5K-kõlaka vastu räägib, et piksliarv oleks suurem kui Thunderbolt-ühendus või DisplayPort 1.2 hetkel toetavad, nii et senised Mac-arvutid ei saaks sellega hakkama.

Nii et ehk Apple katsetab siiski midagi 4K-lähedast, mis oleks ka ehk odavam kui päris uuele mängumaale suundumine.

[HILJEM LISATUD] Ei maksa ka unustada, et Apple on rohkem kui korra oma toodete väljastamisaegadega Delli kopeerinud. Nii et kui Dellil juba 5K ekraan peagi tuleb, siis tundub usutav, et Apple'il tuleb ka.

Ülalolev foto on illustratiivne ega kujuta tegelikult 5K-seadmeid.