Viimased poolteist nädalat on netis levinud kulutulena ennegi pead tõstnud kõlakas, et Google valmistub Apple'i eeskujul trendikale mobiiltelefonide turule sisenema. Androidi opsüsteemi kasutav Nexus One peaks vähemalt USAs ilmuma juba lähinädalatel.

Nüüd on üles kerkinud teinegi kõlakas, mis seostab Google'it ja tegusaid noori inimesi, kes kasutavad moodsat tehnikat, naeratavad palju ja saavad elus hästi hakkama (kui tehnikatootjad ei sooviks endale sellist imagot, koondaks paljud neist vist 90% oma arendusosakondadest). Nimelt saabuvat järgmiseks jõuluajaks turule ka Google'i oma netbook.

See kasutaks loomulikult Google'i enda Chrome OS-i, avatud opsüsteemi, mis jooksutab ainult veebipõhiseid rakendusi ja peaks ilmavalgust nägema 2010. a teisel poolel. Riistvaraliselt olla põhjaks nVidia Tegra (kogu süsteem ühel kiibil).

Tulemuseks olla energiasäästlikum ja töökindlam rüperaal kui Inteli Atomi protsessoril põhinev.

Seonduva teemana veel paar sõna Google'i mobiiltelefonist. Legendaarse ulmekirjaniku Philip K. Dicki tütar Isa Dick Hackett on meediaga jaganud oma šokeeritust selle üle, et Google annab oma tootele nime Nexus One. Nii terminid nexus kui android on suure sisulise tähtsusega papa ühes kuulsaimas töös, romaanis "Do Androids Dream of Electric Sheep?", mille põhjal valmis ka kultuslik ulmefilm "Blade Runner" (1982).