Samsung teatas täna, et eelmises kvartalis (aprill-juuni) teeniti rekordtulu, mis tähendab suure tõenäosusega selle perioodi kohta ka suuremat kasumit kui Apple teenis. Samsung teenis kolme kuuga 61 triljonit woni ehk 46,8 miljardit eurot, millest kasum oli 10,7 miljardit eurot.

Apple avaldab oma andmed sama perioodi kohta järgmisel nädalal. Analüütikud eeldavad Reutersi ja Bloombergi andmetele tuginedes, et ettevõtte tulu jääb 38,3 miljardi euro ja kasum 8,9 miljardi kanti.

CNN teatab, et Samsungi võimsate tulemuste taga on lisaks uuele telefonile ehk Galaxy S8-le eelkõige tublisti tõusnud mälukiipide müük, mille pealt teeniti lausa 6,1 miljardit eurot kasumit.

Analüütikud eeldavad majandusedu jätkumist ka aasta teises pooles. Eeldatavasti teenitakse korralikult tänu ekraanide edasimüügile ühele suurele nutifonitootjale, on märkinud Daiwa Capital Marketsi analüütik SK Kim. Ja see klient on tõenäoliselt ei keegi muu kui Apple, kes väidetavalt Samsungilt oma uue iPhone`i jaoks kümneid miljoneid displeisid tellinud on - nii kirjutab CNN.