Juriidiliselt on USAs inimestel õigus põhiseaduse alusel oma pääsukoodide andmisest keelduda. See õigus ei laiene aga biomeetrilistele pääsuvõimalustele, näiteks näotuvastusele ja sõrmejälgedele. Tänu sellele mõisteti eelmisel kuul lapsporno omamises süüdi Grant Michalski, kelle iPhone X avati samuti näotuvastuse abil, FBI nõude alusel. Michalski telefonist leiti kompromiteerivaid materjale, mis olidki tema süüdimõistmise aluseks.

Üks suur probleem võimudele on aga siinkohal tehnoloogiakauged politseinikud, kes lülitavad inimeste telefoniekraanid sisse, et neid uurida. Kuna Apple'i Face ID süsteem lülitab end pärast viit valesti skaneeritud korda ümber pääsukoodi peale, võib selline teadmatus juurdluse läbiviimisel kalliks maksma minna, vahendab Techspot. Sarnane probleem esines ka näiteks iPhone X-i esmatutvustusel, kus Apple'i esindaja Craig Federighi üritas Face ID abil telefoni sisse saada, kuid pärast ebaõnnestunud logimiskatsete arvu ületamist pidi sisse logimiseks kasutama hoopis pääsukoodi.

Seega soovitavad spetsialistid politseinikel iPhone X-ide ekraane mitte vaadata ning kasutada kodunupu asemel telefoni ekraani avamiseks sisselülitamisnuppu. Vastasel juhul otsib telefon sõrmejälge ning taaskord väheneb võimalus telefonile ligi pääseda. Kohtuekspertide sõnul on kõige olulisem teadlikkus erinevatest telefonidele ligi pääsemise variantidest ning nutiseadmete õigesti ajastatud biomeetriline lahtilukustamine.