Kannatada saanud salafilmija väidab, et kino juht nõudis tema vahi alla võtmist, kuigi politsei ja USA filmistuudiote ärihuve esindav MPAA olid põhimõtteliselt selle vastu.

Samantha Tumpach riskeeris kolmeaastase vabadusekaotusega, aga tema vangipõli kestis õnneks ainult kaks päeva.

Selle asemel, et edaspidi targem olla, kutsus ta Illinoisi osariigis Muvico Theatersi kohtusse, väitega, et kino juht nõudis tema aresti, et võita rahaline tasu. MPAA ja kinoomanikke esindav The National Association of Theater Owners pakuvad piraate tabavatele kinotöötajatele tõesti 500dollariliseid autasusid.

Seaduse esindajad leidsid Tumpachi kaamerast pilte tema sõpradest ja õest kinos, ja kaks klippi filmist "New Moon" (sarjast "Twilight"). Nende pikkused olid kohtu andmetel vastavalt 114 ja 85 sekundit. Üks oli filmitud väidetavalt lootuses, et "lemmiknäitleja võtab särgi seljast".

Hageja nõuab kahjutasuks 50 000 dollarit. Tema argument on, et ta ei tegelenud piraatlusega, vaid lõbutses lihtsalt sõprade ja perega sünnipäevapeol Rosemontis asuvas kinos.

Esimene USA kinodes salafilmimise eest arreteeritud inimene oli (tollal 19aastane) Jhannet Sejas, kes tunnistas end süüdi. See leidis aset 2007. aastal. Ta maksis "Transformersi" 20sekundilise klipi filmimise eest 71 dollarit trahvi.