Sony teemat ei kommenteeri ja infot hinna võimaliku langetamise või mittelangetamise kohta ei anna, kirjutab ajaveeb M Kuubis.

Küll aga võib firma varasemat käitumist analüüsides julgelt arvata, et selle aasta lõpus võib oodata PS4 konsoolile paremat hinda ka Põhja-Ameerikas ja Euroopas.

Tõsi, Põhja-Ameerikas ilmselt veidi paremat hinda kui Euroopas. Sony on alati olnud veidi kade, kui teemaks on tulnud PlayStation-konsoolide hinna langetamine Euroopas. Seda hoolimata sellest, et see on täna regioon, kus Sony PlayStation 4 müüb oluliselt paremini kui konkurentide konsoolid.

Siiski on põhjust arvata, et eurooplased näevad komplektile Uncharted Collection PlayStation 4 soodsamat hinda kui praegune ametlik soovitatav müügihind (RRP) on.

Kindlasti on sel aastal oodata ka seda, et Sony langetab lõpuks ka 500 GB PS4 komplektide hindu umbes €50/£50 võrra.

Nii et kui te rahuldute 500 GB PS4 konsooliga, siis soovitan ostuga veidi oodata, kuniks Sony on soodsama hinnaga lagedale tulnud.

Kas ka Eestis võib oodata PlayStation 4-le soodsamat hinda? Küsimus, mis on kindlasti paljude PlayStationi-fännide meeltel ja huultel.

Kahjuks ametlikku infot hinna langetamise kohta Euroopas ei ole, ega ole ilmselt enne novembrit ka oodata. Seetõttu ei oska midagi kindlat Eesti müüjad ka vastuseks anda.

Kui aga turu senist käitumist arvesse võtta, siis mingit suuremat hinnalangetamist Eestis loota ei tasu. Küll aga võib enne jõule oodata müügile PlayStation 4 komplekte koos erinevate mängudega, mille peaks saama kätte veidi soodsamalt kui hetkepakkumised on. Ehk siis kordub täpselt sama mis eelmise aasta jõulude eel.

Sellesse, et Sony peatselt ka Põhja-Ameerikas PlayStation 4 hinda langetab, usub ka Xboxi boss Phil Spencer.

Ja Spenceri erinevate kommentaaride põhjal siin ja seal võib julgelt panuseid teha sellele, et Microsoftil on samuti plaanid Xbox One'i hinna langetamiseks.

Põhja-Ameerikas võib vastavat uudist oodata novembri lõpus. Pole välistatud, et just nimelt sel ajal langetabki oma konsoolide hindu ka Sony.

Euroopat aga ilmselt Microsoft taaskord ignoreerib ning sellistest hindadest nagu novembri lõpus Põhja-Ameerikas näha saab, võime meie, eurooplased, ainult unistada. Parimal juhul võime ehk loota soodsamaid Rainbow Six Siege'i või Hitmaniga Xbox One'i komplekte.

Kui aga kannatust on, siis võib ilmselt soodsamat pakkumist Xbox One'i komplektile oodata ajavahemikul alates 2016. a veebruari algusest kuni aprilli alguseni.