Mitchell ütles, et telefon on käinud läbi pesumasina, olnud peremehega Iraagi-missioonil kaasas ja vajab laadimist "umbes iga paari nädala tagant".

"See telefon on minuga koos palju läbi elanud," ütles Mitchell The Sunile. "Ma olen selle korduvalt käest pillanud - küll põrandale, küll karrikastmesse. Telefon on ka pesumasinast läbi käinud. Iga kord olen ma selle lihtsalt ära puhastanud, kuivatanud, siis uuesti sisse lülitanud ja see on töötanud. Tundub, nagu oleks see krüptoniidist tehtud - hävitamatu."

Nokia 3310 omaaegne telereklaam.

Mitchell ütles, et kui ta soovib pilti teha, on tal selleks fotoaparaat ja selfidest mees huvitatud pole, samuti lisas ta, et eelistab internetti lauaarvutis kasutada ning talle ei meeldi pidevalt nutifonimaailmaga seotud olla. Üks miinus Nokia 3310 kasutamisel aastal 2017 on aga see, et mees ei leia endale sellist teenusepakkujat, millel oleks vaid SMS-idest ja kõneminuteist koosnev netivaba pakett.

"Poeg andis mulle paar aastat tagasi uuema telefoni, millega pääses ka internetti, aga ma ei tahtnud seda - mu vajadused on väga lihtsad ja mu telefonil on kalkulaator ja Snake 2 peal, kui igav peaks hakkama," ütles ta.

Mõistagi pole päris sajaprotsendiliselt kindel, kas Mitchelli telefon on ikka vanim kasutusesolev, kuna Nokia 3310 müüginumbrid ulatusid 126 miljonini. Samas - kui arvestada, et mehe sõnul on ta telefon 17-aastane, peaks see olema üks esimesi selle seeria omi. Nokia 3310 tuli välja 2000. aasta septembris.

Nokia 3310.

Vanimate töötavate Suurbritannia lauatelefonide arvestuses on Mitchelli telefonist palju-palju pikemalt kasutuses olnud ühes Yorkshire`i pubis olev telefon aastast 1933. Vähemalt üle-eelmisel aastal oli see veel töökorras ning pubirahva igapäevaseks sidevahendiks.

Ei saa välistada, et on veel (mitmeid) inimesi, kes Nokia 3310 või mõne veel vanema telefoniga kusagil tänaseni rahumeeli igapäevaselt helistavad ja vahepeal ussimänguga meelt lahutavad. Kui see inimene oled äkki sina või tead kedagi, kes sama kaua ühe ja sama telefoniga rahumeeli läbi on ajanud, ole lahke ja anna teada meiliaadressil madis.aesma@delfi.ee.