See ei suuda küll 4K Blu-ray plaate mängida nagu Xbox One S, aga PS4 omab midagi tähtsamat: kõige suuremat kasutajaskonda ja kõige laiemat uute kvaliteetsete mängude valikut. Ja hiljuti andis Sony meile veel ühe mõjuva põhjuse osta pigem PS4 kui Switch või Xbox One.

PS4 möödunud septembris ilmunud kergem kompaktsem mudel Slim sisaldab nüüd nimelt 500 GB kõvaketta asemel kaks korda mahukamat 1 TB varianti, kuigi hind on jäänud samaks.

Slimi hind USA-s on 299 dollarit, mille põhjal võiks eeldada, et Eestis on hind 330-350 euro kandis.

Kui aga käesolevat uudist koostades Hinnavaatlus.ee'd väisasin, siis selgus meeldiva üllatusena, et 1 TB Slim on kohalike edasimüüjate poolt pakkumisel lausa 268 euroga!

Hinnavaatluses leiab üllatuslikult Slimi põhirivaali Xbox One S alates 238 eurost, millel on 1 TB kõvaketas ja muidugi mainitud 4K Blu-ray pleier. Aga PS4 kasutajaskonna ja mänguvaliku vastu see ikka päris ei saa.

Tõsimängur argumenteeriks küllap, et PS4 Slimi ostmine on tarbetu, kui PS4 Pro pakub palju rohkem võimsust ja pole ka meeletult kallis.

Hinnavaatluse järgi on odavaim pakkumine Eesti edasimüüjalt 410 eurot (1 TB kõvakettaga). Aga mitte-päris-tõsimängurile kõlbab ikka, kasvõi esimeseks konsooliks.