Milleks "turvaliselt eemaldamise" valik lisatud on? Kas see on vajalik?

Seda võib lühidalt nimetada jäänukiks varasematest aegadest, kus arvuti opsüsteem tahtis kindlustada, et failid jäävad süsteemi sulgemiseni kättesaadavaks ega juhtumisi ei haihtu sel ajal, kui mõni programm neid kirjutab või loeb. (Või siis selle programmi alamtoiming.)

Arvutiga USB pesa teel ühendatud seadmete levik muutis säärase lähenemise ebavajaliku(ma)ks.

Nüüd võib mälupulga või välise kõvaketta või SSD omale meeldival hetkel lihtsalt lahti ühendada ja tõenäoliselt midagi hullu ei juhtu. Kui sa just äsja mingeid andmeid ei salvestanud, siis ei tohiks midagi kaduma minna.

"Turvaliselt eemaldamise" (safe removal) valik on omal moel aga siiski kasulik. See:

* uhab aktiivsed kirjutamisprotsessid ajutisest mälust minema (flush),

* teatab programmidele, et andmekandja on lahkumas; programm peab olema ka piisavalt taibukas, et sellist märguannet mõista

* hoiatab kasutajat, kui mõni programm ei kuula sõna ja hoiab endiselt faile avatuna.

Kokkuvõttes pole "turvalist eemaldamist" enamasti vaja, aga kui või üks andmekadu tänu sellele olemata jääb, on see ju oma eesmärgi täitnud. Ega need paar hiirega lisaklõpsu palju aega ja energiat võta, mida turvaliseks variandiks vaja on.

USB-pesad võivad ka üldiselt olla üllatavalt kapriissed, kui nendesse tihti väliseid andmekandjaid või välisseadmeid ühendada / lahti ühendada.

Parem kasuta "turvalist eemaldamist" ja ära anna USB-le lisapõhjust jonnida ja tulevikus mõnd pulka või hiirt enam mitte ära tunda.