"Nutiseadmete turg on hetkel raskustes, kuna selle kasv on pidurdunud," ütles Samsung teates meediaagentuurile. "Samsungi Tianjini tehas üritab keskenduda sellisele tegevusele, mis suurendaks konkurentsivõimet ja efektiivsust." Samas rõhutab telefonitootja, et mingit otsust, kuidas Tianjini tehase majandusliku mõttekust parandada, ei ole veel tehtud.

Hiinas tehase sulgemine oleks loogiline valik, arvestades, et alles viis aastat tagasi omas Samsung umbes viiendikku Hiina turust, kuid tänaseks ei ole Lõuna-Korea tehnoloogiahiiul Hiina telefonitootjate tõusu tõttu enam isegi üht protsenti turuosast. Arvestades Hiina telefonide hindasid ning nende konkurentsivõimelist hinna-kvaliteedi suhet, ei suudeta turgu tõenäoliselt lähiajal tagasi vallutada.

Samsungil on Hiinas veel üks tehas, lisaks Tianjinile toodetakse Samsungi nutiseadmeid Huizhous. Tianjini tehas toodab aastas umbes 36 miljonit nutiseadet, Huizhou tehas 72 miljonit. Viimasel ajal on Samsung keskendunud tehaste avamisele Vietnamis ja Indias. Vietnamis asuvad kaks tehast toodavad aastas kokku 240 miljonit seadet, mis on pea kaks ja pool korda rohkem, kui Hiina tehased.

Eelmisel kuul avas ettevõte Indias, New Delhis maailma suurima nutitelefonide tehase, mis näitab, et kehvade müügitulemuste jutu taga peidab end tõenäoliselt hoopis soov kulusid optimeerida ja kolida tootmised odavama tööjõuga riikidesse.