Kuigi Google'i esindajate sõnul pole nad kohtutotsusega rahul, ei jää ettevõttel muud üle: kes soovib enda kohta käiva Google'i otsingumootorist kustutada, saab seda firmalt taotleda.

Muidugi ei saa Google kustutada veebilehte tema tegelikul aadressil, ent kui see lehekülg otsingumootoris välja ei tule, on ta samahästi kui leitamatu.

Suur-Britannia avalik-õiguslik ringhääling BBC on nüüd teinud esimese omalaadse vastusammu: väljaanne avaldab regulaarselt ülevaate kõigist "kustutatud" lehekülgedest.

Nimekirja BBC artiklitest, mis on Google'i otsingumootorist eemaldatud, uuendatakse vastutava toimetaja Neil McIntoshi sõnul iga kuu.

BBC toimetuse poliitika juhi David Jordani sõnul pole sellise nimekirja pidamise eesmärk tõmmata rohkem tähelepanu neile inimestele, kes on soovinud Google'ist enda kohta käiv info eemaldada.

Selle asemel püüab BBC edendada avalikku debatti inimõiguste kohtu otsuse mõjude üle. "Sisukat debatti pole võimalik pidada, kui keegi ei tea, mis sorti artiklid otsingust eemaldatakse," ütles Jordan.

Lisaks peab BBC tähtsaks oma arhiivi terviklikkust, millest võib osa sisu olla raskesti kättesaadavam, kui see on Google'i otsingutulemustest eemaldatud.