Californias asuva Palo Alto teaduskeskuse teadlaste sõnul saavutas Wikipediasse lisatud artiklite hulk tipptaseme 2006. aastal, kui ühes kuus lisandus 60 000 artiklit. Praeguseks on igakuiste sissekannete hulk vähenenud kolmandiku võrra, vahendab The Inquirer.

Samuti peatus 2007. aastal toimetamiste ja aktiivsete toimetajate arv, mis jäid vastavalt 5,5 miljoni toimetatud sissekande ja 750 000 toimetajani.

Peamise pidurina nähakse põhitoimetajate tegevust, kes suhtuvad liiga karmilt kuus korra-paar kaasa löövatesse juhutoimetajatesse. Karmimate süüdistuse kohaselt väänavad põhitoimetajad kohati sissekandeid sobivaks oma maailmavaatega.

Palo Alto teaduskeskuse teadlase Ed Chi sõnul toimetatakse või muudetakse 25% nende toimetajate sissekannetest, kes täiendavad või muudavad ühes kuus midagi ainult korra. 2003. aastal oli sama näitaja 10%.

Chi sõnul peletab selline käitumine uusi toimetajaid eemale, mis omakorda vähendab inimeste hulka, kes kaitsevad Wikipediat konstantselt ähvardavate PR- ja kallutatud sissekannete eest.

Ingliskeelne Wikipedia on 260-keelsest Wikipediast suurim ja selles on ligi kolm miljonit artiklit. Eestikeelses Vikipeedias on üle 65 700 artikli.

Eestikeelsel Vikipeedial on 30 administraatorit-toimetajat, kes ise artikleid kirjutavad ja teiste lisatud tekstidel silma peal hoiavad. Vikipeedia loodi 2002. aastal välismaal elavate estofiilide poolt.