Nimele sobivalt lisas see Pro-perre toorest võimsust (kiirust), muuhulgas tänu kuni 32 GB töömälu ja Intel Core i9 protsessorite toetamisele.

Paraku selgus ruttu kurvastav tõsiasi, et uus MacBook Pro piirab oma kiirust, nii et suurima võimaliku jõudluse saavutamine jääb üldiselt ära.

Masina eest vähemalt 2800 dollarit maksta on kokkuvõttes kasutu. Kui võtta kalleim riistvaravalik, on selle hind saidil Apple.com isegi 6699 dollarit.

(2800 dollarit on hind USA-s ja võrdub 2400 euroga, aga Euroopa hind on sellest kõrgem. Kui palju, on veel teadmata. Eesti ametlikud edasimüüjad aparaati ei pakugi, vähemalt esialgu.)

Miks uus Pro peaks oma tippvõimsust piirama? Samal põhjusel nagu seda teevad tegelikult väidetavalt paljud – kui mitte enamik – võimsaid sülearvuteid. Nimelt puudub piisavalt tõhus jahutussüsteem, mis sülerit korralikult jahutaks, kui võimsad komponendid "musklit pingutama" hakkavad.

Asja tõi avalikkuse ette populaarne juutuuber ja tehnoloogiaarvustaja Dave Lee, kes leidis, et uus Pro ei suuda oma baastaktsagedust üldse kaua hoida, kui protsessor koormuse alla seada näiteks Adobe Premiere Proga videotöötlust tehes.

Ta leidis, et renderdusajad jäid Premiere Pro puhul alla isegi mullusele Pro mudelile, millel on Core i7 protsessor.

Lee tegi lisaks sellise huvitava triki, et pistis renderdava 2018 Pro sügavkülma ja nägi renderdusaja kukkumist 40 minutilt 27-le.

Jõudluse kunstlik piiramine on kuuldavasti võimsate sülearvutite puhul tavaline jama. Kuna jahutus ei suuda võimsate komponentide toodetavat kuumust alistada, siis otsustavad tootjad panna aparaadi teatud koormuspiirile jõudes salaja jõudlust piirama.

Või siis teisel juhul on kasutusel nii vägevad ventilaatorid, et süler muutub päris lärmakaks.

Apple jäi möödunud aasta lõpus vahele ka osade iPhone’i mudelite (6, 6s, 7) võimsuse piiramisega, et aku liiga ruttu ei tühjeneks.