Ei saa loota, et iga nutiseadme-seeria järgmise mudeli ekraan eelkäijate omadest oluliselt parem on... aga vahel on tase juba nii kõrgeks kasvanud, et piisab ka lihtsalt kvaliteedi hoidmisest.

DisplayMate teatab, et Samsungi tänavuse tippnutitelefoni Galaxy S6 ekraan on sama hea kui Samsungi tahveltelefoni Galaxy Note 4 oma, mille DisplayMate on nimetanud 2014. a parimaks üldse.

Selle info põhjal võib öelda, et kaks kvaliteetseima ekraaniga nutiseadet, mis hetkel saadaval, on mõlemad Samsungi toodang.

"Galaxy S6 ja Note 4 on täpselt tasavägised rekordihoidjad ekraani võimekuse osas: alati kas esimest-teist kohta jagamas või vastavalt 1. ja 2. kohal. Seda kõigis lahtrites peale ekraanisuuruse (Note 4 oma on palju suurem) ja lahutusvõime (S6-el on palju rohkem piksleid tolli kohta)," sedastab sait.

DisplayMate võrdles S6 ka põhirivaaliga Apple'i iPhone 6 ja leidis, et Samsungi seadmel on enam kui kaks korda kõrgem resolutsioon ja enam kui neli korda rohkem piksleid.

Resolutsioon ja ekraani lahutusvõime pole nii heade ekraanide võrdluses tingimata kõige tähtsamad näitajad. S6 lõi DM-i hinnangul iPhone 6 siiski ka veel mitmes kategoorias:

* kõrgeim võimalik eredus
* kontrastsus nii pimedas kui ereda valguse käes
* absoluutne värvikuvamise täpsus
* laiem vahemik sobivaid vaatamisnurki

Kokkuvõttes: iPhone 6 on muidugi väga kvaliteetse ekraaniga, aga Galaxy S6 (ja järelikult ka Note 4) on isegi paremad!