Tavaliselt annab selleks põhjust mõni suur tehnoloogiafirma nagu Google, Apple, Microsoft või Sony, aga seekord on see au hiinlaste Huaweil.

Huawei tutvustas täna lõppeval suurel mobiilimessil MWC 2015 oma esimest nutikella Watch, mis kogus tähelepanu muuhulgas nii kena välimuse kui ka selle poolest, et kannab konkureeriva Apple'i tootega sama nime.

Nad küsivad kui palju?!

Mis aga hetkel internetis kõlakana kulutulena levib, on info, et Huawei Watch ähvardab nutikellade seas hinnarekordi püstitada.

Selle maksumuseks saab kuuldavasti vähemalt USAs ~1000 dollarit. See on röögatult suur summa nii nutiseadme kui ka eriti nutikella eest!

Forte usub, et baashind on siiski oluliselt madalam ja nutikellade hulgas konkurentsivõimline, küll aga võib 1000 dollarit maksta mingi luksuslikum variant.

Tuhande-dollari-kuulukat on levitatud ka seoses Apple'i nutikellaga, mis on muidugi absurdne hind, kui seadet peab iga 2-3-tunnise aktiivse kasutamise järel laadima (see on eraldiseisev, väga levinud kõlakas).

Teine kõlakas

on põnevam ja jätab ka Huaweist parema mulje.

Nimelt on veebis hiljuti levinud uudis, et Google tellib järgmise Nexus-seadme Hiina firmalt. Nüüd lisandub sellele sosin, et väljavalituks ongi meie hea Huawei.

Samas räägitakse ka, et aasta lõpus ilmuv järgmine Nexus-seade on siiski toodetud LG poolt.

Huawei puhul on siin huvitav, kas nad kasutaksid oma protsessorit (Kirin) või midagi Qualcommilt. Ja muidugi ka see, kas valmimas oleks nutitelefon või tahvelarvuti.