Ettevõtte sõnul on G Padi arendamisel tuginetud samadele põhimõtetele, millele nutitelefoni G2 puhul, mis tähendab et kandev idee on "tarbijate vajadused ja soovid", selgitab Kahvel.ee.

Kuigi me ei saa aru, kuidas saaks keegi üldse teha toodet, mille loomisel ei arvestata inimeste vajadustega, on tore, et LG annab nende järgimisest meile selgelt mõista.

Sarnaselt G2ga on G Padi mugav käes hoida. Esimene asi, mida võib märgata, on seadme kerge kaal – kõigest 338 grammi.

Teine väga oluline tähelepanek on see, et G Padi saab pingutamata hoida ühes käes. Võib-olla ei ole niisugune asend kõige ergonoomilisem, kuid vajaduse korral on tahvli taoline kasutamine täiesti võimalik.

Muide, LG kasutas õige suuruse leidmiseks Lõuna-Korea valitsuse andmebaasi, millesse on kantud 20-60 aastaste elanike käte suurused.

Ka soovis LG, et G Padi saaks kanda pintsaku rinnataskus, mille keskmine laius on 130 mm – nõnda tehti tahvel ise 126,5 mm laiune.

Positiivse edasimineku on LG teinud materjalide osas. G Padi tagakülge katab suuresti alumiinium ning mujal valitsev plastmass jätab keskmisest kvaliteetsema mulje. Ühtlasi loovad seadme ümarad jooned kätte hästi istuva terviku, mis kutsub ennast kasutama.

Tahvli parempoolselt küljelt leiame ainsad füüsilised nupud seadme lukustamiseks-käivitamiseks ning helitugevuse muutmiseks.

Ülaosas asuvad IR-saatja, 3,5 mm kõrvaklapipesa ning väikese plastmassklapi taha peidetud microSD mälukaardipesa. Seadme alumisest poolest leiame microUSB pesa.

G Padi üheks tõmbenumbriks olev 1920 x 1200 resolutsiooniga IPS paneel on värvide kuvamisel suurepärane, kuid üleüldiselt võiks ekraan olla pisut eredam.

Tõenäoliselt ei ole messihalli tingimused, kus võimsad prožektorid pähe säravad, parimaks kohaks hinnangu kujundamisel, kuid teatud nurga alt vaadates jäi meile kohati mulje, et tahvel oli unerežiimis. Tegelikult kuvati parajasti koduekraani ning heledus oli kõrgeimale astmele viidud.

Tehnilise poole pealt on G Pad muljetavaldav: neljatuumalise protsessori Qualcomm Snapdragon 600 taktsagedus on 1,7 GHz ning sujuvale kulgemisele aitab kaasa 2 GB LPDDR2 operatiivmälu.

Loomulikult on olemas WiFi ja Bluetooth-ühenduvus ning esiküljel 1,3 ja tagaküljel 5-megapiksline kaamera.

Varemgi mainitud LCD paneeli punktitihedus on 273 punkti tolli kohta. 4600 mAh aku pakub tõenäoliselt pikemat kasutusaega kui näiteks hiljuti müügile jõudnud Nexus 7 uusversioon, mille aku mahutavus on 3950 milliampertundi.

LG esindajate sõnul kaaluti ka võimekama Snapdragon 800 protsessori kasutamist, kuid väidetavalt ei soovitud keskmisele kasutajale mõeldud G Padi liialt võimsaks ajada.

Üleüldiselt on LG uuele tahvlile raske midagi ette heita. Nutitelefonilt G2 laenatud Knock ON äratab seadme pärast kahte koputust ekraanile ning QSlide funktsioon võimaldab rakenduste "kõrvale tõstmist" kiire näpuviipega.

Uudisena pakub LG tahvelarvuti ja nutitelefoni sünkroniseerimise võimalust. Nõnda saabuvad telefoni jõudnud märguanded ka tahvelarvutisse.

Konservatiivsele kasutajale võib LG poolt vürtsitatud Android mõjuda ehk liiga kirjult.

Kuigi see ei raskenda seadme kasutamist, ei anna omanäoline disainikeel sageli ka suurt midagi juurde. Teisalt on LG lisanud G Padile rohkelt võimalusi tahvli isikupärastamiseks – virtuaalsete navigatsiooninuppude asukohti ja väljanägemist saab kasutaja vastavalt oma soovile kohandada.

Kokkuvõttes jättis G Pad 8.3 üle ootuste hea mulje. Järjekordse nigela plastikust Androiditahvli (tõsiselt head tooted on haruldased), on LG suutnud luua midagi, mis suudab juhtivate väiketahvlitega võistelda.

Kerge kaal, väga hea ergonoomika ja HTC seadmetele omased materjalid loovad arvestatava terviku, mille ainus puudujääk sõltuvalt kasutaja maitsemeelest on kasutajaliides.

Samas saab viimast mõne kolmanda osapoole Launcheri kasutamisega kiiresti ja hõlpsalt oluliselt järele aidata.

Ajakirjaniku reisikulude eest messile IFA 2013 tasus LG Electronics.