Põhjuseks on Apple'i soov muuta oma arvutid õhemaks. Firma lõi seetõttu uue "liblikat" meenutava klaviatuurilahenduse, mis asendab praeguseks valdavalt kasutusel olevat "kääridisaini". See jätab korpuse ja klahvide vahele vähem ruumi, võimaldades arvuti korpuse väiksemaks teha ning muudab trükkimise mugavamaks.

Kuid mitte ainult - kuigi vahed on vaiksed, mahuvad sealt jätkuvalt läbi kõiksugu tolm ja pudi, mis läheb uudse klaviatuurilahenduse klahvide vahele. Mingist hetkest hakkab kogunenud praht trükkimist segama ning kuna vahed on niivõrd väiksed, on tolmu sealt uuesti välja tõmmata keeruline ning kuna klahvide ehitus on nõrk ning klahvide üksik eemaldamine ilma mehhanismi lõhkumata on pea võimatu, on isuliselt ainsaks lahenduseks terve korpuse ülemise osa ja klaviatuuri välja vahetamine. Apple teatas eelmise klaviatuurisaaga valguses, et teeb seda garantiikorras nelja aasta jooksul tasuta.

Uutel MacBookidel üritas Apple probleemi lahendada silikoonist kesta abil, mis asub klahvide vahel ning takistab tolmul ja muul prahil sinna sattumast. Ühes suurimas Apple'i foorumis MacRumors on aga taas kasvamas suur foorumiteema, kus inimesed teatavad, et neil on ka uute klaviatuuridega täpselt samad probleemid, vahendab ExtremeTech.

iFixiti läbi viidud test, mis kontrollis uute klaviatuuride tolmukindlust, näitas, et kuigi silikoonmembraan aitab tolmu klaviatuuri vahele sattumist takistada, ei suuda see siiski eemal hoida kõike rämpsu. Aja jooksul võib selline pidev prahi kogunemine klaviatuurile seega jätkuvalt saatuslikuks saada. Kuna klahvide eemaldamine ning tolmu ise ära puhastamine on jätkuvalt sellise klaviatuuridisainiga üpris keeruline, ei olegi murele esmapilgul ikka muud lahendust, kui terve klahvistiku välja vahetamine.