Õigupoolest pole see veel reaalne toode, vaid kogub ühisrahastussaidil Kickstarter vabatahtlikelt toetusi.

Jelly on tänaste standardite järgi tibatilluke nutitelefon, millel on 2,45-tolline ekraan. See aga ongi eesmärk: arendajad soovivad pakkuda väikest mugavat seadet, mida oleks mugav pihku haarata või näiteks kiiruga taskusse libistada.

Jelly jooksutab siiski Androidi uusimat suurt väljalaset 7.0 "Nougat". See pole veel väga levinud ja on asustanud hetkel kõigest 7% Androidi seadmetest.

Loodetavasti ilmub Jelly tõesti augustis nagu Kickstarteris lubatud, siis on lootust, et järgmist suurt Androidi varianti pole veel ilmunud, mis muudaks "Nougati" juba n-ö eilseks uudiseks.

(Foto: tootja)

Kuna ekraan on väike, siis on ka Jelly tehnilised näitajad tagasihoidlikumad kui hetkel tipptelefonideks loetavate omad.

Sellel on 1,1 GHz protsessor, 950 mAh aku, kahe SIM-kaardi pesa ja 4G tugi. Viimast vähemalt USA-s selliste operaatorite puhul nagu AT&T ja T-Mobile.

Tulekul on kaks mudelit: tava-Jellyl on 1 GB töömälu ja 8 GB andmeruumi, Jelly Pro evib vastavalt 2 ja 16 GB. Huvitav oleks teada, kui palju andmeruumi Android ja eelpaigaldatud äpid ära söövad.

Uudise koostamise hetkel on projekti autorite poolt küsitav 30 000 USA dollarit ammu kuhjaga koos (kogunenud on veidi üle 280 000) ning kampaania kestab veel 33 päeva.