"Muude funktsioonide seas on mingit laadi näo/žestituvastus, mida toetavad uus lasersensor ja infrapunasensor, mis asuvad esiküljekaamera lähedal ja arvata võib, et telefon on lõpuks juhtmeta laetav," kirjutab firma analüütik Timothy Arcuri.

Business Insider lisab, et Arcuri jutule lisab kaalu, et Apple ostis aastal 2013 infrapunasensoritega tegeleva firma nimega Primesense. Uut tüüpi sensor oleks Apple`i jaoks ülioluline, et järgmine mudel ja selle rakendused oleksid suutlikud paremini liitreaalsust kasutama. Apple`i juht Tim Cook on läinud aasta jooksul korduvalt firma huvi selle tehnoloogia vastu toonitanud.

Arcuri ütleb, et tema prognoosid põhinevad "välitöödel" saadud infost, mis pärineb otsapidi Apple`i varustajatelt. Muuhulgas kirjutab ta, et järgmine iPhone (mida ta ise oma kirjas nimetab selliste nimedega nagu iPhone X ja iPhone 10) peaks tulema lisaks olemasolevaile suurustele ka uues mõõdus ehk 5,8 tollisena ja kasutama OLED-ekraani, mis on energiasäästlikum ja mille must toon on sügavam. Sõrmejäljesensor on tema kirja kohaselt integreeritud korpusesse ja asub klaasi all. Saame näha, kas mõni väidetest ka paika peab või on tegu spekulatsioonimulliga.