Hatsune Miku sündis tänu tõusva päikese maal menukale Yamaha Vocaloidi tarkvarale, mille kasutajad loovad väljamõeldud tegelastele esitamiseks ise laule.

Crypton Future Media viis selle hobi lihtsalt sammukese edasi, kui lõi hologrammtegelase ja saatis selle ehtsale tuurile. Hatsune Miku esineb ehtsa bändi saatel suurtele publikutele - täpselt nii nagu ulmefännid meelelahutustööstuse tulevikku ette kujutasid!

Lõpust leiate ka lingi Jaapani Amazoni tooteleheküljele, mis võimaldab Hatsune Miku ka endale koju soetada. 5439 jeeniga ehk hetkekursi alusel umbes 750 krooniga on müügil tema eduka kontserdi filmiplaat.

Hologrammtäht põhineb mõistagi pärisinimese häälel, mille tarkvara paneb mida iganes esitama. Kuna lauljad ei soovi hakata oma kübervariantidega konkureerima, kasutab Crypton tegelaste loomiseks animafilmide häälenäitlejaid, antud juhul kuuldavasti Saku Fujita nimelist.

Virtuaalsetele esitajatele muusika loomine on muutunud nii menukaks, et Crypton rajas selleks koguni eraldi muusikafirma KarenT ja neil on ka teisi avatare, kes juba avalikult esinenud. Yamaha ei soovi tarkvara ise turustada, vaid laseb teistel ettevõtetel tehnoloogia põhjal tooteid luua. Netis on müügil mitmesuguseid avatare, kellele luua muusikat. Hinnad võivad olla päris kõrged, näiteks 15 750 jeeni ehk ligi 2200 krooni.

Vaadake juutuubiklippi ka:

Ja teine ka:

Nagu näha, on Hatsune Miku fännid energilised ja elavad.