Mess sai alguse juba 1967. aastal. Aastast aastasse muutub see üha suuremaks ning veelgi ekstravagantsemaks, kirjutab Kiip.ee.

CES-i korraldab koduelektroonikatootjate assotsiatsioon (CEA), kuhu kuuluvad praktiliselt kõik elektroonikatootjad.

Viimasel kahel nädalal on Euroopat väisanud CEA tegevjuht Gary Shapiro, kommunikatsioonijuht Allie Fried ja äristrateeg Shawn DuBravac. CES-i tutvustamiseks korraldas assotsiatsioon möödunud nädalal Kopenhaagenis pressiürituse, kuhu lisaks taanlastele kutsuti ka eestlased.

Kui taanlaste ja eestlaste ühte punti panemine tundub esmalt ebatavaline, siis CEA tegevjuhil oli sellele hea põhjendus. Shapiro sõnul oli neil kindel soov eestlasi sõbralikus õhkkonnas võõrustada.

Kuna senimaani on CES-i peetud kohaks, kus firmad saavad huvilistele esitleda oma uusi tahvel- ja sülearvuteid ning muid füüsilisi tooteid, siis Shapiro kinnitusel ei ole see taotuslik.

Olles kuulnud edukatest Eesti idufirmadest, teatas tegevjuht, et nad on enam kui teretulnud maailma suurimal tehnikamessil osalema. Shapiro väitel seabki CES tulevikus suuremat rõhku teenuste ja täislahenduste tutvustamisele kui lihtsalt pelgalt uute vidinate näitamisele.

Koos tegevjuhiga olid Eestist väga huvitatud kommunikatsioonijuht Allie Fried ja äristrateeg Shawn DuBravac. DuBravac isegi sedavõrd, et pärast mõnda Kopenhaagenis veedetud päeva otsustas ta nädalavahetuseks Eestisse lennata.

Pärast Haapsalu ning Tallinnaga tutvumist oli DuBravac Eestist veelgi rohkem vaimustuses.

Loe ITL-i esindaja ja Tehnopoli IKT valdkonna juhi Toomas Türki kommentaari saidil Kiip.ee.