Riik riigi haaval saab meediatööstus enda kätte rohkem hoobasid internetipiraatlusega võitlemiseks (loe: inimeste internetikäitumise jälgimiseks) ja pole imestada kui rahvas sellele vastumürki otsib. Paljud maksavad iga kuu mõne VPN teenuse kasutamise eest, mis krüpteerib inimese internetiliikluse ja suunab selle VPN teenuse pakkuja serverisse.

Tavaliselt asub selline server kusagil kolmandas riigis. Peidetuks jääb ka kasutaja IP-aadress ja väljapoole paistab ainult VPN-teenuse pakkuja oma aadressidega, kirjutab Torrentfreak.

Üsna range autoriõiguste omanikke soosiv seadus (Intellectual Property Rights Enforcement Directive; IPRED) on peatselt jõustumas ka Piraadiranna kodumaal Rootsis, kus sisuliselt mõne autorikaitseorganisatsiooni näpuga näitamise peale peab internetiteenuse pakkuja avaldama kahtlusaluste isikute andmed. Selline „nurjatus“ on Piraadirannale olemuslikult vastukarva ja nii on koos seaduse jõustumisega 1. aprillil neil kavas käivitada oma VPN-põhine IPREDATOR teenus.

Piraadiranna eestvedajate kinnitusel on teenus hetkel beetastaadiumis ning avatakse lähipäevadel umbes 500 kasutajale. Kui valitud inimesed kuulutavad teenuse veavabaks, avatakse see kõigile.

Teenus avatakse üle maailma, see on tasuline ja selle eest tuleb välja käia kuus 5 eurot (78 krooni).

VPN teenuste nõrk külg on see, et teenuse pakkuja näeb soovi korral kõiki kasutaja andmeid ja võib need surve all anda välja korrakaitseorganitele. IPREDATOR’iga ei peaks sellist probleemi olema, sest kasutajate tegevusestt ei jää serverisse maha mingeid logifaile.