Google Voice on ainult USA turul toimiv tasuta telefoniteenus, mis koondab ühe numbri alla kõik helistaja telefonid (kodu, töö, mobiil jne) ja pakub hulgaliselt lisateenuseid (kõnepost, konverentskõned, tasuta SMS-id, kontaktide grupeerimine ja riigisisesed kõned jms).

Teenus on üldjoones saanud enamikult arvustajatelt "halleluuja", kuid mobiilioperaatoritele ei meeldi see asi mitte üks raas, sest lõikab ära nii nende tulubaasi (kaugekõned, tasulised lisateenused) ja jätab need ainult monofunktsionaalse sidekanali rolli.

Nii on Apple visanud pärast esialgset tunnustamist oma rakendustepoest välja Google'i Voice'i ja sellega ühilduva sõltumatu arendaja GV Mobile iPhone'i rakendused. Apple ise oma käitumist ei põhjenda, kuid üldiselt nähakse selle käigu taga mobiilioperaatori AT&T - ainus USA iPhone'i tarnija - sarvi. Viimane, tõsi küll, väidab, et otsuse taga oli siiski ainult Apple.

Avalikuse ulgumine ja hammaste kiristamine läks sinnamaani, et mitmed prominentsed isikud, sealhulgas tehnoloogiablogi TechCrunch'i riskikapitalistist omanik Michael Arrington, kirjutasid pikalt sellest, miks nad iPhone'i maha jätavad.

USA turujärelvalveorgan Federal Trade Commission (FTC) on saatnud kõigile kolmele osapoolele (Apple, AT&T, Google) ametliku järelpärimise, milles palus selgitada, millise rakendusega on tegu, millistel põhjustel rakendus tagasi lükati, mille poolest erineb see teistest VOIP rakendustest (Skype on näiteks lubatud) ja kas AT&T-l on keelamises mingi osa. Ühtlasi paluti Apple'il reastada kõik seni App Store'ist tagasilükatud rakendused.

FTC käes on suhteliselt suured volitused ettevõtete äritegevusse sekkuda ja konkreetne uurimine tähendab erinevate kommentaatorite sõnul ilmselt seda, et seekord astus Apple reha otsa.

Igal juhul peab ettevõte välja laduma suure hulga tundlikku informatsiooni ja asju tavaliselt salajas hoidva ettevõtte jaoks on juba ainuüksi see suur löök. Rääkimata sellest, et käimas on teine FTC uurimine, milles seatakse kahtluse alla konkreetsete nutitelefonimudelite sidumise õiguspärasus ainult ühe operaatoriga. Näiteks AT&T võrk ei kata kogu USAd ja seetõttu on püstitatud küsimus, kas mitte väljaspool konkreetset leviala elavate inimeste õigusi pole iPhone'i puudusega rikutud.