iPhone 5 purustas septembris ilmudes mitu müügirekordit (sealhulgas, et seda müüdi esimese nädalavahetusega tervelt viis miljonit eksemplari), kirjutab ExtremeTech.

Apple'i aktsiahind kukkus möödunud kuul USAs siiski ligi 10% protsenti, mis vähendas firma turuväärtust 60 miljardi dollari võrra.

Põhjus: analüütikute suuremad ootused müügi osas. Nad eeldasid nimelt, et esimese nädalavahetuse jooksul läheb kaubaks koguni 7-10 miljonit värsket nutitelefoni... aga Apple'i kaubavarud said ootamatult otsa.

Seda põhjustas omakorda kiiresti karmistunud kvaliteedikontroll seadet tootnud Foxconni liinidel, kui netis hakkas levima kõmu, et iPhone 5 on liiga kergesti kriimustatav ja välimus on tihti rikutud juba pakendist välja võttes.

See tähendab, et iPhone 5 müügiootusi tuleb vähendada mitte ainult kuu lõikes, vaid ka kogu kvartali arvestuses (september-detsember).

Apple pidi kõlakate põhjal saatma iPad mini tutvustava ürituse kutsed välja 10. oktoobril. Seda pole siiski juhtunud, nii et ilmselt tegeleb firma endiselt iPhone 5 jamaga. Tundub, et Google ja Amazon võivad hetkel kergendatult hingata.