Pakistani Internetiteenuse Pakkujate Ühenduse esindaja Wahaj us Siraj teatas, et valitsus laskis blokeeris "vähemalt 800" netiaadressi ja saiti, et vähendada ligipääsu nii-öelda pühadust teotavale materjalile.

Tsensuur algas "tavapäraste kahtlusaluste", vanade heade Wikipedia, Facebooki ja YouTube'iga, aga laienes kiiresti.

Tõuget võis anda Facebooki kasutaja, kes organiseeris sotsiaalvõrgus "Muhammeedi joonistamise päeva" nimelise võistluse ja avas ka vastava veebisaidi. 170 miljoni inimesega konservatiivne moslemiriik Pakistan reageeris võistlusele tigetsemiga, sest prohvetite kirjeldamine nöökivat nende usku.

Nii algne Facebooki lehekülg, mis kogus 105 000 fänni, kui sellega seotud sait on praeguseks kadunud. Haritum ja mõõdukam eliit on avaldanud pettumust populaarsete saitide keelustamise üle. Pakistani tsensorid keelustasid 2008. veebruaris lühiajaliselt ka YouTube'i, mis sisaldas liiga vallatuid pilte Muhammeedist.

Hiina valitsus ei suutnud aga kuidagi leppida asukohapõhiste teenustega ehk netipõhiste sattelliidikaartidega nagu Google Earth ja Bing Maps, mida nad nimetavad ohuks riiklikule julgeolekule. Hiinat ei saa enam tänavakõrgusel jälgida nagu seni.

New York Timesi andmetel puudutab keeld kõiki kaarte, mis on internetist mobiilseadmetele kopeeritud või alla laaditud. Seal võib ju näha olla salastatud sõjaväelisi paiku. Uued reeglid kaardiserveritele on pikad ja kohati üsna karmid, muuhulgas ei tohi neil viimase kolme aasta jooksul olla esinenud infolekkeid.