Matthew Gentzkow ja Jesse Shapiro hiljutine uuring jõudis intrigeerivale järeldusele, et uudiselugejad on allikate suhtes "kõigesööjad". Inimeste poliitilised vaated ei takista neid sugugi veetmast palju aega nii-öelda vastaspoolt esindavatel saitidel. Üldine arvamus oli vastupidine (inimene käib saitidel, mis tema vaateid kinnitavad).

Poliitikahuvilistel tasub tšekata meie uudise lõpus lingitud Slate'i lugu, mille sisse on paigutatud Profile Me nupp. Sellel hiirekliki tehes lubate vastaval rakendusel kontrollida külastatud saitide nimekirja oma brauseris.

Slate kinnitab, et kogu protsess on täiesti anonüümne ja keegi ei kopeeri huvilise brausimisajalugu. Rakendus viskab sellele lihtsalt nii-öelda pilgu peale ja võrdleb kindla uudisesaitide nimekirjaga, mille põhjal poliitilisi eelistusi määrata. Kasutusel on sama süsteem, millel põhineb Gentzkowi ja Shapiro töö. Salvestatakse ainult üldine skoor, mida saaks võrrelda teiste Slate'i külastajatega.

Metodoloogia ei võta arvesse igal saidil veedetud aega, ainult seda, et olete seal vähemalt korra käinud. Raske öelda, millisel puhul inimene tahab lihtsalt oma arvamusele kinnitust ja millal otsib senisele lisaks uusi vaatenurki. Aga põnev on see lugu ikka, ja pakub vähemalt minutiks või kaheks elevust, kas pole?!

Gentzkowi-Shapiro projekt põhineb muide umbes 12 000 isiku netisurfamise uurimisel ning 112 enimkülastatud uudise- ja poliitikasaidi nimekirjal.