Populaarsemad BT kasutusalad on näiteks failide vahetamine kahe BT toega telefoni vahel, erinevad handsfree seadmed jms. Selguse huvides veel seda, et hetkel on BT standardis välja toodud kolm maksimaalse võimsusastmega klassi. Neist kõige võimsam on Class 1, mille teoreetiline leviraadius on 100m, kuid praktikas jääb märksa lühemaks (kui jätta välja spetsiaalstete antennide kasutamine).

Alex seadis oma projekti jaoks Apeldoornis sõprade-tuttavate kodudesse üles 5 Class1 BT sensorit. Sensoriks oli USB liidesega Sitecom’i BT adapter, mis oli ühendatud Neoware Capio II thin-client tüüpi arvutiga, mis töötas Damn Small Linux platvormil. Vajutades sensori tööle, sünkroniseerib ta ennast esmalt NTP (Network Time Protocol) serveriga, käivitab SSH serveri, et alex saaks kodust sensorit vajadusel seadistada ning seejärel hakkab BT seadmeid avastama ja oma leidudest üle Interneti Dreamhostile teada andma.

Dreamhost on alexi kodus asuv MySQL server, kuhu leiud salvestatakse ning kus neid analüüsitakse. Ligemale kuu ajaga leidis alex rohkem kui 15000 erinevat seadet- mobiiltelefone, navigatsiooniseadmeid, pihuarvuteid jne. Teinekord sattus üks BT seade kahe erineva sensori vaatevälja minutite jooksul nii et alex oleks võinud leida keskmise kiiruse, millega inimene liikus või oletada tema teekonda. Projekti kodulehel saab uurida avastatud seadmeid kellaaja järgi. Välja on toodud ka BT seadme MAC (Media Access Control) aadress ning nimi. MAC aadressi esimesed 24 bitti(OUI) on igal tootjal teatavasti erinev, seega saab hõlpsasti teha vahet TomTom’i navigatsioonisedmetel, Sony Ericssoni toodetel jne. Täpsemat informatsiooni reedab tihti Bluetooth’i nimi, mis on vaikimisi harilikult tootemudel.

Sõltuvalt sensorite asukohtadest saab teha huvitavat statistikat inimeste käitumise kohta. Näiteks alex’i sensor(id) on linnakeskuses, sest märgata on hüppelist aktiivsust neljapäeva õhtul võrreldes teiste argipäevadega kui Hollandis on poed pikemalt avatud. Samamoodi on näha aktiivsust nädalavahetuse varajastel hommikutundidel võrreldes tööpäevadega. Veel saab teha statistikat telefonide kohta. Alex’i kogutud andmete põhjal Nokia telefonide kohta edestab Nokia 6021 teise koha omanikku Nokia N73 ligemale 70% edumaaga. Samas võiks jällegi arvata, et nutitelefoni omanik vahetab oma Bluetooth’i nime millegi originaalsema vastu suurema tõenäolsusega kui lihtsama telefoni omanik. Maailmakuulsa Hollandi navigatsiooniseadmete tootja TomTom’i toodetest osutus populaarseimaks TomTom GO seeria. Huvitav on just sellise projekti potentsiaal ning edasiarendamise võimalused. Kindlasti muutuks ettevõtmine veelgi huvitavamaks kui juurde tuleks rohkem sensoreid, siduda avastused Google Maps teenusega jne.