Tänaseks on meil antud juba 200 miljonit digiallkirja. Igakuiselt ajab ID-kaardi ja Mobiil-IDga oma asju ligi 500 000 kasutajat.

Mobiil-ID on ainus vahend, mis võimaldab nutiseadmetes erinevatesse e-teenustesse sisse logimist ning digiallkirja andmist. Mobiil-ID on abiks pangaäppidesse sisselogimisel ka nutitelefonis või tahvelarvutis. Samuti saad allkirjastada dokumente ning teha kõike, mida tavaliselt oled harjunud arvutis ID-kaardiga tegema. Kuid Mobiil-ID töötab ilma kaardilugejata ning kasutamine ei eelda mingi spetsiaalse tarkvara allalaadimist või uuendamist.

Juuni lõpuni tasuta uued koodid

Edaspidi ei pea sa isegi oma ID-kaarti kaasas kandma. Piisab sellest, et sul on telefonis spetsiaalne SIM-kaart, mida väljastab sinu mobiilioperaator. Mobiil-ID on riikliku garantiiga isikut tõendav dokument, mida saad kasutada elektroonilistes keskkondades. Selleks, et olla kindel, et sina oled sina, pead pärast uue SIM-kaardi saamist Mobiil-ID teenuse Politsei- ja Piirivalveameti kodulehel aktiveerima. Selleks pead kasutama oma ID-kaarti.

Kui sa ei mäleta oma ID-kaardi elektrooniliseks kasutamiseks vajalikke PIN-koode, siis saad uued koodid SEB ja Swedbank kontoritest. 4. maist kuni 30. juunini 2015 väljastavad nad ID-kaardi PIN-ümbrikke tasuta. SEB kontorite kliendiarvutites on ka võimalus oma Mobiil-ID aktiveerida. Lisaks väljastatakse ID-kaardi PIN-ümbrikke tasuta Politsei- ja Piirivalveameti klienditeeninduspunktides.

Meil on Eestis unikaalsed turvalised e-lahendused. Meile võib tunduda enesestmõisteav, et on üks vahend, millega saab kõik asjad elektrooniliselt ära toimetada. Logida erinevatesse e-teenuste keskkondadesse, anda digiallkirjasid, e-hääletada. Meie e-riik on suures osas üles ehitatud just sellistele kesksetele lahendustele, mis võimaldavad e-teenuseid mugavalt luua. Alternatiiv oleks, et iga teenuse pakkuja annaks sulle oma lahenduse isiku turvastamiseks - see tähendaks kümneid erinevaid kasutajanimesid ja paroole.

Mobiil-ID on ainus viis nutiseadmetes oma töö- ja eraasju turvaliselt ajada. Täna on Eestis üle 50 000 Mobiil-ID omaniku. Mobiil-ID kasutajate tagasiside näitab, et nad hindavad eelkõige Mobiil-ID mugavust. Saad e-asjad aetud igal pool ja igal ajal.

Mobiil-ID abil on autentimine ja digiallkirja andmine või pangamakse kinnitamine mugav ja kiire, sest sul ei ole vaja kaasas kanda ID-kaarti või ID-kaardi lugejat. Mobiil-ID kasutamiseks vajad vaid mobiiltelefoni, mis on enamasti sinuga kaasas.

Lisainfo: mid.id.ee