Sensorid kõikjal meie ümber

Meie elus on palju mitmesugusel kujul pisiarvuteid, nii et neid tasuks rakendada infokogumise eesmärgil, isegi kui see tekitab privaatsusega probleeme.

Massiivne hulk lihtsat infot muudab andmed senisest veelgi kasulikumaks, näiteks supertäpsete ilmateadete ja kliimamuutuse mudelite näol.

3D-hologrammid

Holograafiline video on hetkel alles vaevu võimalik, aga IBM usub, et väikesed 3D-hologrammid muutuvad viie aastaga tavaliseks. Eriti tänu nutitelefonidele.

Paremad akud

Õhust toidet saavad akud? Akukestvused suurenevad kümnekordselt? Kui see tõesti viie aasta jooksul juhtuks, oleks tegu kahtlemata kõikidele suure kergendusega. Paha pole ka mõte, et mobiiltelefoni saaks laadida näiteks seda vastu oma käist hõõrudes.

Arvutite tööst tekkiva kuumuse kasutamine

Google'i esindajate sõnul ei tasu praegu andmekeskustes jääkkuumuse energiaks muutmine ära, aga see võib viie aasta pärast nii keskkonnale kui äriliselt mõeldes juba heaks ideeks osutuda.

Digireisijuhid liiklust vähendamas

Raske uskuda, et IBM suudaks info abil liiklust vähendada. Õnnetuste raportide või mingil põhjusel suletud teede põhjal saab tõesti teisi marsruute välja pakkuda. See ei muuda aga fakti, et teede arv on piiratud, aga paljud inimesed peavad kuskilt kuhugi jõudma. Meie loodaks pigem robotiseeritud rongidele.

IBMi ennustused on esitatud ka animeeritud klipina: