Nad kavatsevad Euroopa vallutamise siiski tõsiselt käsile võtta: 2015-6. majandusaasta jooksul vanas maailmas müüki 60% võrra suurendada, 2016-8. majandusaastatel tulemused aga kahekordistada.

Jaanuaris toimunud suurel elektroonikamessil CES 2015 paistis silma, et kõik televiisoritootjad panustavad tänavu tihedalt 4K-le, aga püüavad ka igaks juhuks midagi eristuvat lisaks pakkuda.

Panasonicu tänavuste telerite puhul on 4K kõrvale lisandunud sellised toreda kõlaga "tiitlid" nagu Quantum Dot, 4K Pro (Studio Master UHD) ja HDR.

Kõik muudavad 4K-kogemuse väidetavalt muidugi paremaks kui enne: värvid kirkamaks, eredad kohad eredamaks, mustad mustemaks, detailid selgemaks jne.

2015 on tulirebase aasta

Ühes on Panasonic siiski suurte teleritootjate seas tänavu ainulaadne: opsüsteem, mille abil uued 4K-telerid nutikamaks muuta.

Philips, Sharp ja Sony valisid Androidi, LG valis webOSi, Samsung kõigi oma tänavuste mudeli jaoks Tizeni. Panasonic valib Firefox OS-i.

Saame näha, kas tulirebane suudab selles titaanide heitluses ka silma paista. Esimesed sama opsüsteemi kasutavad nutitelefonid küll kiita ei saanud, aga võib-olla oli asi pigem nende säästuolemuses.

Firefox OS-i leiab peaaegu kõigis Viera-seeria telerites, kus esindatud ka kaardus ekraaniga elukad.

Kasutajakeskkonnas on aukohal uus koduekraan Home Screen 2.0, mis koondab sarnaseid funktsioone deckidesse ehk parema väljendi puudumisel kimpudesse või pakkidesse.

Live TV sisaldab teleedastusi, Apps muidugi paigaldatud äppe, Devices kõiki kaabli abil või WiFi teel teleriga ühendatud seadmeid.

Eraldi on Info Frame ehk ekraan, kuhu võid erineva info mõnusasti kokku tuua, alates ilmateatest kuni lemmiksaitide või telesarja-soovitusteni.

Tulirebase-telerite ekraanile ilmuvad ka teavitused, nii äppidelt kui ka ühendatud seadmetelt. Seda nutitelefoni-variandis pole.

Firefox OS-i trumbid paistavad olevat otsingute sooritamise kergus ja sõbrustamine kõigi platvormide ja seadmetega, tootjast olenemata. Kui sul on mobiil- või nutiseade või arvuti, peaksid ikka saama sisu telerile edastada, olgu kasutusel milline brauser või opsüsteem tahes.

Siiski pole veel teada, millal ja milliste hindadega Viera-seeria turule jõuab. Ekraanisuurused jäävad igatahes vahemikku 40-65 tolli ning kallimatel isenditel on väidetavalt värve elavdav lahendus 4K Pro.