Paraku kaasneb eduga soov uutesse kõrgustesse püüelda ja nii on mõnigi ladusat sõitu nautinud Hiina firma oma uued telefonid aina kallimaks teinud.

OnePlusi näide on laialt teada ja nüüd on sama plaan Huaweil. Nimelt on viimasel plaan odavtelefonide valmistamisest üldse loobuda.

Samsungi järel Apple'i asemel suuruselt teiseks telefonitootjaks püüdleva Huawei telefonivalik on teadupärast lai ja sisaldab nii hää kvaliteediga keskklassi-seadmeid kui ka kaht tippseeriat.

Eestis on ikka hästi kaubaks läinud ka Huawei odavtelefonid. Kui ainuüksi tänavuse esimese poolaasta müügiedetabeleid vaadata, siis:

* Telia esikümnes on üheksandal kohal mudel Y3 II

* Tele2 esikümmet troonib uhkelt mudel Y5 II, mida Eestis on väga edukalt müüdud ka Lotte-telefonina ehk Leiutajaküla Lotte tuuninguga

Mõlemad maksavad 99 eurot tükist, seega võib öelda, et Huawei odav-fonid on eestimaalastele igati mokkamööda.

Lotte-telefon Y5 II (Foto: tootja)

(Odavamalt saab ka, hinnavaatlus.ee nimetab hetkel Eesti edasimüüjate poolt taskukohaseimaks Huawei telefoniks 57eurose mudeli Y360 Black).

Hästi müüvad ka kallimad Huaweid, kolme mobiilioperaatori esikümnetes on leida ka sellised isendid nagu P8 Lite DS, P9 Lite DS, P9 Lite, P9 Lite (2017) ja Honor 8. Need jäävad hinnavahemikku 189-349 eurot. Tippmudelid on Huaweil muidugi veel kallimad, need esikümnetesse ei jõudnud.

Huawei tavatelefonimüügi-osakonna tippjuht Richard Yu nimetab odavatest mudelitest loobumise põhjusena viletsaid teenimisvõimalusi, mis on hindu arvestades muidugi usutav.

Yu ütleb, et Huawei jaoks odavseadmete tootmisest palju tähtsam Euroopas, Hiinas ja Jaapanis rohkem turgu võita, sest majandus on seal heal järjel ning inimestel on rohkem raha, mida kulutada.

Siin võiks muidugi märkida, et Androidi seadmete tootmisest kogunev tulu läheb suuremjaolt ikka Samsungi tasku nagu mullu ja muistegi. Aga Huawei ei saa sellist realistlikku, aga luuserlikku tähelepanekut oma tegevuse aluseks muidugi võtta. Kes ei riski, see kullatud burgereid ei söö.