Huawei on Apple'i ja Samsungi järel suuruselt kolmas nutitelefonide tootja ning tänu heale hinna-kvaliteedi suhtele seda ka väärt.

P9 näeb esmapilgul üsna aastavanuse eelkäija P8 moodi välja: disainilt pigem tagasihoidlik, aga kerge ja õhuke. Mõõtude poolest veidi paksem (6,95 vs 6,4 mm).

Silma torkab peaaegu äärest ääreni ekraan, põhinäitajad on P8 omaga võrreldes siiski samad (5,2 tolli, IPS, 1920 x 1080).

P9 on siiski moodsam kui P8, tagaküljele on tekkinud sõrmejäljelugeja ja alla UBS Type-C pesa. Uuendus on ka ühe asemel kahe läätsega tagakaamera, sellest allpool pikemalt.

* Huawei kaheksatuumaline kiip Kirin 955 (neli 2,5 GHz ja neli 1,8 GHz tuuma)

* 32 GB failiruumi ja 3 GB muutmälu, kallimas variandis 64 ja 4

* loeb kuni 128 GB SD-mälukaarte

* 3000 mAh aku, talub tootja andmetel 1,5 päeva pidevat kasutamist

* tagakaamera kahe Leica läätsega, üks mustvalge, teine värviline, 12 MP, 1,25 µm pikslisuurus.

Foto: AFP

Leica tootis läätsed ja aitas uut kaameraäppi luua, mis on pealtnäha meeldivalt lihtne. Väike ekraaninupuke avab aga nn profirežiimi, mis võimaldab sätteid käsitsi muuta, näiteks ISO väärtust, valge tasakaalu jpm.

Huawei varasemas telefonis Honor 6 Plus on samuti kaks sensorit, aga mõlemad värvilised. See võimaldab põhimõtteliselt efekte lisada ja muuta fookust nii enne kui ka pärast pildistamist.

Eraldi mustvalge sensori kasutamine andvat omad eelised, nimelt detailsemad ja loomulikumad mustvalged fotod, mida filtrid ei võimalda. Sensori peamine töö on aga värvipiltide kontrastsust parandada ja hämaras tõhusamalt pildistada. Vastavalt 50% ja 300% paremini kui muidu.

P9 ilmub Euroopas 16. aprillil hindadega 549 ja 649 dollarit. Ainult Aasiasse mõeldud variandil leiduvad muide ka kahe SIM-kaardi pesad. Telefon ilmub kuues värvitoonis.

P9 luksuslikum variant on P9 Plus, millel on 5,5 tolline SUPER AMOLED ekraan (ikka 1920 x 1080 pikslit), veidi mahukam aku (3400 mAh), 64 GB andmeruumi ja 4 GB muutmälu.

Lisaks paar uuendust nagu infrapuna-signaali saatja (teiste vidinate kontrollimiseks), stereokõlarid, survetundlik ekraan ja kiirlaadimine.

P9 Plus ilmub Euroopas 20. mail 749 eurose hinnaga, neljas värvitoonis.